Bakina kuhinja -hrskava pita sa pavlakom brz doručak
Evo jedne brze pite koju možete spremiti za doručak. Ideju za ovu pitu nam je poslala Branka iz Australije, baka je malo izmenila umesto belog pilećeg mesa stavila sam suhomesnato jer piletinu nisam trenutno imala.. Vi probajte i na jedan i drugi način, bilo koji da uradite bićete oduševljeni. Pita je vrh zaista. Mana joj je što se brzo poklopa a malo je i kalorična...
Potrebno je:
500 gr. tankih kora
2 jaja
2 kisele pavlake
ulje
1 glavica crnog luka
200 gr suhomesnatog ili seckanih pilećih grudi
2-3 kašike griza
Priprema:
Na malo ulja propržiti seckano meso ili suhomesnato. U činiju istresti pavlaku, dodati jaja i griz i sve dobro izjednačiti.
Raširiti koru na sto pa je premazati pavlakom, tako uraditi i sa drugom i trećom korom.
po širini staviti 3-4 kašike uprženog suhomesnatog saviti ivce i uviti u rolat.
Tako uraditi sve do utroška materijala.
Ostaviti jedno dve kašike fila pa četkicom premazati rolnice da kad se ispeku i seku ne pucaju.
Peći na 200 stepeni C oko 30 min. da lepo porumene. Seći makazama kuhinjskim toplo i služiti uz jogurt ili kiselo mleko.Prijatno!
Peći na 200 stepeni C oko 30 min. da lepo porumene. Seći makazama kuhinjskim toplo i služiti uz jogurt ili kiselo mleko.Prijatno!
No comments:
Post a Comment