Post Top Ad

Post Top Ad

srijeda, 22. travnja 2015.

Pita sa ovčijim sirom od razvučenih kora

Pita sa ovčijim sirom od razvučenih kora



Sastojci:

500 g brasna tip 500
1 kasika ulja
1 kasicica soli
3 dcl mlake vode
i jos brasna po potrebi




Fil:
300 gr ovčijeg sira
1 čaša jogurta
3 jaja
1/2 peciva

Priprema:

U posudu za mesenje staviti brasno, so i ulje,polako dodajte vodu i rukama mesiti testo.Ako vam je testo lepljivo, dodati jos malo brasna. Testo mora da bude srednje tvrdoće. Pokriti ga kesom i krpom i ostaviti da odmara 15 min.  Zatim ga ponovo premesiti i podeliti na pola i svaku jufkicu ponovo  premesiti i ponovo pokriti. Ostaviti 10 min. da odmara.Zatim svaku jufku razvući na krpu veličinu većeg tanjira i namazati uljem i dobro utapkati rukama. 


Testo se ne pokriva i ostavi da stoji 20 min. Prekriti sto stonjakom (obično za to služi stari stonjak) pobrašnjiviti ga malo. Ruke namazati uljem  pa prebaciti prvu jufku i početi da je razvlačite rukama od sredine pa sve do krajeva Krajeve što više razvući i navući na ćoškove stola da vam testo ne klizi po stonjaku.

 Kad ste razvukli rukama ili nožem odstranite krajeve idući u krug oko stola.  Sir izmešajte sa jogurtom jajima i pecivom i sa njim  kašikom pobacajte po razvučenu koru. 



Čaršavom najpre poklopite ivice koje vire van stola a zatim uvijajte koru. I stavute u podmazan pleh. Isto tako uradite i sa drugom jufkom.



 Premažite malo uljem odozgo i pecite na 200 stepeni C da porumeni oko 40 min. 




Mislim da nije bilo teško i da vam je uspelo..




Prijatno i do sledećeg recepta