Pita sa ovčijim sirom od razvučenih kora
Sastojci:
500 g brasna tip 500
1 kasika ulja
1 kasicica soli
3 dcl mlake vode
i jos brasna po potrebi
Fil:
300 gr ovčijeg sira
1 čaša jogurta
3 jaja
1/2 peciva
Priprema:
U posudu za mesenje staviti brasno, so i ulje,polako dodajte vodu i rukama mesiti testo.Ako vam je testo lepljivo, dodati jos malo brasna. Testo mora da bude srednje tvrdoće. Pokriti ga kesom i krpom i ostaviti da odmara 15 min. Zatim ga ponovo premesiti i podeliti na pola i svaku jufkicu ponovo premesiti i ponovo pokriti. Ostaviti 10 min. da odmara.Zatim svaku jufku razvući na krpu veličinu većeg tanjira i namazati uljem i dobro utapkati rukama.
Testo se ne pokriva i ostavi da stoji 20 min. Prekriti sto stonjakom (obično za to služi stari stonjak) pobrašnjiviti ga malo. Ruke namazati uljem pa prebaciti prvu jufku i početi da je razvlačite rukama od sredine pa sve do krajeva Krajeve što više razvući i navući na ćoškove stola da vam testo ne klizi po stonjaku.
Kad ste razvukli rukama ili nožem odstranite krajeve idući u krug oko stola. Sir izmešajte sa jogurtom jajima i pecivom i sa njim kašikom pobacajte po razvučenu koru.
Čaršavom najpre poklopite ivice koje vire van stola a zatim uvijajte koru. I stavute u podmazan pleh. Isto tako uradite i sa drugom jufkom.
Premažite malo uljem odozgo i pecite na 200 stepeni C da porumeni oko 40 min.
Mislim da nije bilo teško i da vam je uspelo..
Prijatno i do sledećeg recepta
No comments:
Post a Comment