Post Top Ad

Post Top Ad

srijeda, 18. veljače 2015.

Pikantna pohovana piletina

Pikantna pohovana piletina

Šta spremiti za ručak?  Pitanje koju  muči svaku domaćicu. Danas vam predlažem ovu finu mekanu piletinu za koju će se sigurno svi otimati. Pa evo ovog odličnog  recepa na kome će vam svi zavideti

Za 10 šnicli potrebno:


 1 čaša od jogurta brašna  1 kašičica soli  pola kašičice bibera  pola kašičice muskatnog oraščića  2 kašičice đumbira u prahu  1 kašika slatke mlevene paprike  pola kašičice ljute mlevene paprike  1 kašičica belog luka u prahu
 2 veća jaja
4 kašikevode
100 gr prezli
  ulje za pohovanje

Priprema

Pileća prsa iseći na šnicle, malo izlupati čekićem, posoliti i poprskati sa malo ulja,  pa ostaviti u frižider. Ukoliko nemate vremena, šnicle se mogu pohovati i odmah.

U činiji izmešati brašno i sve začine.
U drugoj posudi, viljuškom umutiti jaja sa vodom.

Svaki komad mesa najpre uvaljati u brašno sa začinima, zatim u jaja, pa u prezle - pritiskajući da se smesa lepo "zalepi".
Ugrejati ulje u tiganju i kada se ugreje, pržiti meso, po nekoliko minuta sa svake strane, dok ne postane zlatno-braon boje.
Kada porumene sa obe strane, vaditi na papirni ubrus da se ocede.Kao prilog Vam predlažem krompir pire
Prijatno!