Ovo je recept koji budi sva čula! Pripremite se za savršenu harmoniju mekog, vazdušastog kuglofa, bogatog mirisa karamele i hrskavosti oraha. Iako u opisu neću otkriti sve detalje pripreme, znajte da se u ovom receptu krije tajna iz bakine kuhinje koja će svaki zalogaj pretvoriti u praznik. Bilo da ga poslužite uz jutarnju kafu ili kao raskošni desert, ovaj kuglof će vas transportovati direktno u carstvo najlepših slatkiša. Ne propustite ovaj spektakl ukusa!
Sastojci
4 jaja. 100 g šećera. korica limuna po želji. jedna šolja od 50 ml ulja. dve kašike otopljenog maslaca. 200 ml jogurta. jednu šolju od 200 g brašna. jedan prašak za pecivo. jedan puding od karamele. šoljica od 200 g seckanih oraha. jedna šoljica od 100 g suvog grožđa.
Priprema
Umutite posebno belanca sa šećerom dok ne dobijete čvrst sneg. U posebnoj posudi pomešajte prosejano brašno, puding od karamele
i prašak za pecivo.Karamel preliv:
Pred sam kraj pečenja, u šerpicu stavite dve pune kašike šećera. Ostavite da se šećer potpuno istopi i pretvori u karamelu. U karamel dodajte jednu kašiku maslaca, pa to sve dobro izmešajte da se izjednači. Vruć kuglof polako prelijte tim karamelom, pazeći da preliv uđe između rebara. Ostavite da se ohladi pre služenja.
https://www.youtube.com/watch?v=XGnXN4k2dPg




No comments:
Post a Comment