Bakina kuhinja - Neobična rezanac gibanica koja se pravi za 15 minuta i ceo je obrok
Ovo je pravi dokaz da se najbolje stvari rađaju iz jednostavnosti i mašte! Zaboravite na klasične kore, jer ovde krećemo u jedno novo, testo. Rezanac gibanica je toliko izdašna, kremasta i neobična da ćete odustati od svih drugih pita! Unutra se kriju stari ukusi, ali u jednom sasvim novom obliku koji je savršen za brzi ručak ili večeru. Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, sigurna sam da ćete je odmah uvrstiti u svoj nedeljni meni!
POTREBNO JE:
Potrebno je jedno pakovanje gotovih kora (oko 500 g):
300 g. sečenih komada (rezanaca) od kora 6 do 7 celih kora za slaganje i pokrivanje 200 g. sira 200 ml. jogurta 3 jaja 50 ml. ulja 1 prašak za pecivo Malo kačkavalja
PRIPREMA:
Prvo sve kore iseći na široke rezance, a jedna cela kora se ostavlja za podlogu. U posebnoj posudi umutiti fil od jogurta, jaja, ulja i praška za pecivo, pa dodati izmrvljeni sir. Podmazati pleh i na njega staviti jednu celu, praznu koru.
Preko toga staviti prvu polovinu isečenih rezanaca. Preliti te rezance sa malo pripremljenog fila. Sada se stavljaju dve cele kore, i svaka od njih se prelije tankim slojem fila.
Nakon te dve prelivene kore, stavlja se drugi deo isečenih rezanaca. Rezance obilno preliti preostalim filom.
Sve se završi sa dve do tri prazne kore koje se preliju sa ostatkom fila i onda se gibanica peče na uobičajen način dok ne porumeni.
https://www.youtube.com/watch?v=wWGdpWg0jP8




No comments:
Post a Comment