Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, October 6, 2025

Hrskave a meke kao puter: PILEĆE ŠNICLE na bečki način




Potrebno je:
par  belog pilećeg mesa
50 gr prezli
50 gr brašna
2 jaja
2-3 kašike mleka
 malo belog luka u granulama soli
 po želji bibera ulje 


Priprema:

Šnicle iseći na tanko pa izlupati izmedju foline. Svaku posoliti i posuti granulama belog luka po želji i ml biberom.

 Uvaljati u brašno u umućena jaja sa mlekom pa u prezle. Pržiti u dubokom ulju poklopljene pa kad porumene okrenuti i više ne poklapati Vaditi kad su rumene na papirni ubrus. Servirati tople. 



Hrskave a meso mekano kao puter. Ukus vrhunski osećaju se na beli luk tako sočne.
https://www.youtube.com/watch?v=TouhTNO69JU


No comments:

Post a Comment