Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, May 13, 2025

Bakina kuhinja: Neviđeno sočne šnicle sa kačkavaljem i hrskavom slaninicom - pečene do savršenstva!

 Neviđeno sočne šnicle sa kačkavaljem i hrskavom slaninicom - pečene do savršenstva!
Dragi moji gurmani, danas vam predstavljam jedan zaista neviđen specijalitet iz moje kuhinje! Panirane pileće šnicle punjene bogatim kačkavaljem i posute hrskavom suvom slaninicom, a sve to pečeno u rerni! Zaboravite na masne pržene šnicle, ovaj način pripreme čuva sočnost mesa, a dodatak kačkavalja i slaninice daje im neodoljiv ukus. Jednostavno se priprema, a rezultat je fantastičan obrok idealan za ručak ili večeru. Po želji možete dodati i krompir za kompletan užitak. Uživajte u ovom zdravijem, a jednako ukusnom specijalitetu! Prijatno!

Potrebno je:
par pilećih grudi
2 jaja
100 gr kačkavalja
100 ml mleka
malo suvog začina
 ml biber
4 čena  izdrobljenog belog luka
100 gr prezli
ulje  50 -100 gr suve  seckane slaninice


Priprema:
 Meso iseći na tanje šnicle  staviti izmedju folije pa polako izlupati glatkom stranom. U činiju razlupati jaja pa izmutiti dodati začin ml biber. Zbaciti rendan kačkavalj i izmešati. Šniclu prvo provući kroz prezle i utapkati pa u jaja sa kačkavalje, zatim ponovo u prezle pa u jaja. 



Pleh obložiti pek papirom i premazati uljem. Redjati panirane šnicle u pleh. Preko rasporediti seckanu slaninicu. Po želju može se ubaciti malo susama radi hrskavosti. 



Četkicom svaku šnislju premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 45-50 minuta. Pred kraj pokrite al. folijom da vam slaninica ne izgori.  Može se po želji staviti izmedju staviti krompir na kriške 


Uzivajte u ovom sjajnom specijalitetu zdravom  bez prženja u onom silnom ulju  koje nije zdravo za naš organizam
https://www.youtube.com/watch?v=xeCNe2bt1vE


No comments:

Post a Comment