Post Top Ad

Translation

Sunday, March 16, 2025

Zdrav posni burek, ovo kad probate praviće te ga i kad nije post

Zdrav posni burek, ovo kad probate praviće te ga i kad nije post
Evo tajne za  neodoljivog posnog bureka! Ovaj burek je toliko ukusan da ćete ga praviti i kad ne postite. Hrskav, sočan i pun iznenađenja, ovaj burek će vas osvojiti na prvi zalogaj. U nadevu se kriju pažljivo odabrani sastojci koji se savršeno dopunjuju. Jedan od njih je sigurno praziluk, a šta je ostalo, otkrijte sami u videu! Priprema je jednostavna, a rezultat je jelo koje će vas oduševiti. Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima! Ne zaboravite da lajkujete video, ostavite komentar i pretplatite se na naš kanal za još ukusnih posnih recepata!




Potrebno je:
1 manji praziluk
250 gr šampinjona
4 kašike sojinih pahuljica
1 tikvica rendana i posoljena
3 čena belog luka
suvi začin
ml biber
500 gr tankih kora
ulje
kisela voda

Priprema:

Na ulju propržiti seckan praziluk. Dodati isečene šampinjone na sitno ja sam u secku. Kad se proprže ubaciti sojine pahuljice koje smo potopili u vodu pa ocedili i ocedjene tikvice izrendane . Sve pržiti oko 20 minuta da ispari tečnost. 





Posoliti ili dodati suvi začin i ml biber kao i seckan beli luk   Pleh obložiti pek papirom pa ga premazati uljem. Koru staviti na dno. odoati još dve svaku premazati uljem i poprskati kiselom vodom.






 Na svaku staviti nadeva bar 3 kašike i rasporediti. Odozgo opet tri kore pa nadev i tako do kraja. Prekrioti sa korama i ušuškati lepo sve unutra
 Premazati uljem i naprskati kiselom vodom. Peći oko 50 minuta . Istresti na dasku i seći vruć. Fantastičajn je
https://www.youtube.com/watch?v=9jcwl5ERrHs

No comments:

Post a Comment