Post Top Ad

Translation

Monday, March 17, 2025

Grofovski posni ručak-djuveč u rerni sa ribom

Grofovski posni ručak-djuveč u rerni sa ribom


Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 veza mladog luka
2 šargarepe
2 krompira kockice
1 koren celera
3 paprike iz zamrzivača ili sveže
1 paradajz
200 gr šampinjona
100 ml kuvanog paradajza
4 pune kašike pirinča
suvi začin
ml biber
ulje

Prilog:
riba po želji

Priprema:

Luk iseći krupnije, kao i papriku i šargarepu na kolutove pa propžiti da omekne. Dodati celer na kocke krompir na kocke kao i šampinjone cele. Izdinstati .


Dodati opran pirinač, kuvan paradajz pa kad sve omekne dodati začin, ml biber. Ja sam imala oslića koga sam uvaljala u instan za riblju čorbu i dodala još malo soli. .


Staviti na djuveč i u rernu na 220 stepeni C 30-40 minuta- Djuveču uvek ostavite malo tečnosti. Supica i salata čine ovaj ručak kompletan
https://www.youtube.com/watch?v=LULD75ZIg1o





No comments:

Post a Comment