Predstavljamo recept za savršene lisnate prazne kroasane! Ovi kroasani su mekani, pufnasti i spremni za punjenje po vašem ukusu. Bilo da ih volite slatke ili slane, ovi kroasani su savršena baza za vaše omiljene filove. Pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je pecivo koje će vas oduševiti. Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima! Ne zaboravite da lajkujete video, ostavite komentar i pretplatite se na naš kanal za još ukusnih recepata
Potrebno je:
300 ml mleka
1 kesica suvog kvasca
500 gr brašna
1 kašičica šećera
malo sol
100 gr maslaca
Priprema:
Kvasam u malo mlakog mleka izmrviti kvasac dodati šešer i malo brašna. Ostaviti da nadodje. U vanglicu sipati mleko , nadošli kvasac, Ubaciti brašno malo po malo i zamesiti testo i malo posoliti.
Ostaviti pokrivevp da testo naraste. Pesto razviti u pravougaonik pa ga premazati maslacom. Uviti u rolat a zatim u krug . Pokriti 15 minuta. Razviti ga u krug u iseći na 12 delova filovati ili prazne kao baka Pokriti da malo odmore pa premazati žumancetom.
Peći na 180 stepeni oko 30 -40 minuta Pokriti krpom Fantazija uživajte u vašem remek delu
https://www.youtube.com/watch?v=7rliwrFwbwM
No comments:
Post a Comment