Post Top Ad

Translation

Saturday, March 15, 2025

Lisnati prazni kroasani fini pufnasti spremni za punjenje po želji

Lisnati prazni kroasani fini pufnasti spremni za punjenje po želji

Predstavljamo recept za savršene lisnate prazne kroasane! Ovi kroasani su mekani, pufnasti i spremni za punjenje po vašem ukusu. Bilo da ih volite slatke ili slane, ovi kroasani su savršena baza za vaše omiljene filove. Pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je pecivo koje će vas oduševiti. Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima! Ne zaboravite da lajkujete video, ostavite komentar i pretplatite se na naš kanal za još ukusnih recepata


Potrebno je:

300 ml mleka
1 kesica suvog kvasca
500 gr brašna
1 kašičica šećera
malo sol
100 gr maslaca

Priprema:

Kvasam u malo mlakog mleka izmrviti kvasac dodati  šešer i  malo brašna. Ostaviti da nadodje.  U vanglicu  sipati mleko , nadošli kvasac, Ubaciti brašno  malo po malo  i zamesiti testo  i malo posoliti. 



Ostaviti pokrivevp da testo naraste. Pesto razviti u pravougaonik  pa ga premazati  maslacom. Uviti u rolat a zatim u krug . Pokriti  15 minuta. Razviti  ga u krug u iseći na 12 delova filovati ili prazne kao baka Pokriti da malo odmore pa premazati žumancetom. 


Peći na  180 stepeni oko 30 -40 minuta Pokriti krpom Fantazija uživajte u vašem remek delu

https://www.youtube.com/watch?v=7rliwrFwbwM


No comments:

Post a Comment