Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, December 30, 2024

Probala sam ribu na razne načine ali ova je na prvom mestu sa ukusom

Sočna riba pečena u rerni, prelivena aromatičnom pastom . Jednostavno, brzo i ukusno prefinjeno

Žudiš za ukusnom ribom, a nemaš puno vremena? Ovaj recept je pravo rešenje za tebe! Sočna riba pečena u rerni, prelivena aromatičnom pastom . Jednostavno, brzo i ukusno!


Potrebno je:

3 skuše
1 kašika alk. sirćeta
4 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika instata za riblju čorbu
1 kašičica senfa
malo seckanog ruzmarina

Priprema:
Skušu očistiti oprati i popariti vrelom vodom pa skinuti crnu kožicu,




U sud sipati 300 ml vode i sirće i potopiti ribu da odstoji bar 15 minuta pa je isprati.



U manju činiju izdrobiti beli luk dodati ulje, senf seckan ruzmarin, i instan . Sve izjednačiti. Po želji dodati soli.



Sve dobro sjediniiti i premazati pastu preko ribe Još malo premazati uljem i iscediti premo svake pola limuna. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Servirati uz krompir salatu i limunom
https://www.youtube.com/watch?v=3tzCNFutFBE




No comments:

Post a Comment