Žudiš za ukusnom ribom, a nemaš puno vremena? Ovaj recept je pravo rešenje za tebe! Sočna riba pečena u rerni, prelivena aromatičnom pastom . Jednostavno, brzo i ukusno!
Potrebno je:
3 skuše
1 kašika alk. sirćeta
4 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika instata za riblju čorbu
1 kašičica senfa
malo seckanog ruzmarina
Priprema:
Skušu očistiti oprati i popariti vrelom vodom pa skinuti crnu kožicu,
U sud sipati 300 ml vode i sirće i potopiti ribu da odstoji bar 15 minuta pa je isprati.
U manju činiju izdrobiti beli luk dodati ulje, senf seckan ruzmarin, i instan . Sve izjednačiti. Po želji dodati soli.
Sve dobro sjediniiti i premazati pastu preko ribe Još malo premazati uljem i iscediti premo svake pola limuna. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Servirati uz krompir salatu i limunom
https://www.youtube.com/watch?v=3tzCNFutFBE
No comments:
Post a Comment