Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, August 7, 2024

Cokoladni čupavci prste će te pojesti. Ovo sigurno niste znali


Cokoladni čupavci prste će te pojesti. Ovo sigurno niste znali





Sastojci za biskvit:

4 jaja
150 ml mleka

100 ml ulja
kesica praška za pecivo
250 gr brašna
100 gr šećera
prstohvat soli

Sastojci za glazuru:

100 gr putera ili margarina
100 gr čokolade za kuvanje
3 kašike šećera
150 ml mleka
200 ml slatke pavlake za kuvanje
200 br kokosovog brašna

Odvojite belanca od žumanca, pa belanca zajedno sa šećerom, solju i vanilin šećerom umutite u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa ponovo sve umutite. U smesu zatim dodajte ulje i mleko, sve sjedinite, pa potom dodajte brašno i prašak za pecivo i umutite mikserom na najmanjoj brzini.

Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa ulijte smesu i stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni 40 minuta.

Preliv

U šerpu stavite puter (margarin), mleko, slatku pavlaku, šećer i čokoladu, pa kuvajte na tihoj vatri, dok sos ne postane potpuno sjedinjen i gladak.


Kada je kolač gotov, izvedite ga ih pleha, ostavite malo da se ohladi, pa ga isecite na kocke željene veličine.

Kokosovo brašno sipajte u dublji tanjir. Svaku kocku prvo umočite u čokoladu, pa uvaljajte u kokosovo brašno i ređajte na tanjir.



Ostavite čupavce oko sat vremena u frižideru da se ohlade, a onda ih možete poslužiti.

https://www.youtube.com/watch?v=8duE0HuMT9Y




No comments:

Post a Comment