Zimnica- poparena cepkana paprika, cvrsta celu godinu i duze
Potrebno je:
6 kg mesnate paprike
1 l sirceta jabukovog
2 l vode
200 gr soli
2 pune kasike secera
malo bibera u zrnu
celer
lovorov list
5 gr konzervansa po zelji ili je samo pasterizovati
Priprema:
Papriku dobro oprati preseci na pola i izvaditi seme. Voditi racuna da unutra bude potpuno zdrava, U serpu sipati vodu, sirce, so secer, biber u zrnu i provreti na sporetu. Papriku preliti pa je izmesati. pritisnuti poklopcima pa je mesati svakih pola sata jedno 3-4 puta
Tegle sterilisati u rerni na 100 stepeni pa u ohladjene tegle redjati papriku i pritiskati -Izmedju stavljati celerov list.
Kad se se napune u preostali preso sipati jedan konzervans od 5 g dobro izmesati i preliti papriku,
Staviti plasticne pritiskace i zatvoriti. Ostaviti da se potpuno ohlade pa staviti u police za zimnicu.
U koliko ne zelite da stavljate konzervans, tegle dobro zatvorite, spakujte u rernu, ukljucite rernu na 90 stepeni 90 minuta. Ostaviti do sutra da se u rerni ohlade pa onda spakovati
https://www.youtube.com/watch?v=kF2hdWQNyf8
No comments:
Post a Comment