Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, September 10, 2023

Sacuvajte recept od zaborava, prelivena pita sa mesom sa juga Srbije. Ovo trebate probati

Sacuvajte recept od zaborava, prelivena pita sa mesom  sa juga Srbije. Ovo trebate probati



Potrebno je:

350 gr ml mesa
2-3 vece glavice crnog luka
1 kasika suvog zacina  ili samo soli
ml. biber
ulje za przenje
500 gr tankih kora

Za preliv

200 ml kisele vode
200 ml jogurta
50 ml ulja
4 jaja
po zelji malo praska za peciva /po zelji/

Priprema:

Luk sitno iseckati i proprziti pa dodati meso i dinstati oko 10 minuta. Dodati zacin ili samo so, ml biber  i jos malo uprziti i skloniti sa vatre. 
 


U ciniju sipati kiselu vodu, jogurt,  ulje, po zelji prasak za pecivo  ( po receptu ne ide)  i sve izjednaciti, Jaja izlutiti malo mikserom
 Kore podeliti na tri dela ja sam po 7 kora, a fil na dva dela Podmazati pleh koji se ne lepi  pa poredjati 7 kora tankih jednu preko druge pa staviti pola mesa, Odozgo ide opet kore pa meso i kore 



 Poseci nozem na kocke pa preliti jogurtom i kiselom vodo,. Protresti pleh da sidje izmedju kora, pa preliti sa jajjima umucenih mikserom.




 Opet podignuti malo kore kocke pite da upije. Poprskati malo uljem i peci na 220 stepeni C 10 minuta, smanjiti na 180 stepeni C oko sat vremena ukupno. Ukus je neopisiv . Uzivajte.

https://www.youtube.com/watch?v=7v0iH-YvQrY



No comments:

Post a Comment