Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, August 1, 2023

Na meniju je mnogih gradskih restorana koji neguju tradicionalnu kuhinju. Zastupljena u Vranju

Na meniju je mnogih gradskih restorana koji neguju tradicionalnu kuhinju -  pita sa sirom (Samsa)

Potrebno je

Pakovanje tankih kora za baklavu
2 gr sira mekšeg
ulje može mast

Preliv:
300 gr kiselog mleka
100 ml jogurta
3 čena belog luka izgnječenog

Priprema:

Taku prvu koru premazati uljem, dodati drugu pa i nju premazati a u dnu staviti izmešan mekši sir i rasoirediti po ivci. 



Uviti u cigaret rolnicu i saviti je u krug na sredinu podmazanog  pleha, Tako sastaviti do kraja stim što se nastavlja u krug dok se ne popuni tepsija,. 



Oremazati uljem i iseći po želji  Peći na 200 stepeni C 30 minut. 


Umutiti u činiju kiselo mleko i jogurt sa belim lukom pa iizvaditi tepsiju iz rerne preliti pečenu pitu i vratiti u rernu još par minuta da lepo upije. Izvaditi iz rerne pokriti krpom i prohladjenu seći

Napomena:

Postoji još jedan lep recept za Samsu:

3  jaja
300 ml jogurta
100 ml ulja
 tanke kore 
150 gr sira

Preliti istim sastavom kao i gornju pitu

Priprema:
Umutiti jaja, ulje  i jogurt i time mazati  3 kore i stavljati jednu preko druge. Na treću koru staviti sir razbacati po celoj kori. Peći na 200 stepeni C 30 minuta i posle isto preliti..
Eto isprobajte i delite recepte.

https://www.youtube.com/watch?v=utXldVEw56M



No comments:

Post a Comment