Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, July 31, 2023

Lisnata hrskava pita od razvijenih kora oklagijom, najlakši način ništa nije teško

Lisnata hrskava pita od razvijenih kora oklagijom, najlakši način ništa nije teško


Potrebno je:

400 gr brašna
soli
150 ml  mlake vode
120 gr margarina
3 kašike ulja


Nadev:

150 gr sira + 6 briketa smrznutog spanaća
150 gr sira + belance
žumance

Priprema:

U činiju sipati brašno vodu i so i zamesiti glatko testo. Podeliti na dva  dela formirati loptice i pokriti  folijom da odstoji 20 minuta. Pobrašnjiviti sto pa oklagijom razviti  što tanje. U tiganj staviti 120 gr margarina i 3 kašike ulja pa istopiti .




Premazati razvučenu koru. saviti levu i desnu stranu i sastaviti u sredini. Opet premazati savijene strane  pa preklopiti donji i gornji deo pa premazati  i saviti . i preklopiti. 



Oklagijom razviti  u pravougaonik pa ga iseći na manje kvadrate. U svaki kvadrat staviti po kašiku spanaća i sira. Uviti polako  u rolnicu i redjati u pleh stranica gde se testo sastavlja staviti  odozgo.



 Kad se rolnice raspuknu izgledaće fantastično. Drugu lopticu uraditi kao prvu pa preseći na pola i staviti prvi deo na dno podmazanog pleha. 



Odozgo staviti sirg  koji nema  spanaća. Odozno staviti drugu polovinu i   i premazati žumancetom iu koji ste staviti malo mleka (1 kašiku). 




Iseći na kocke pa staviti oba pleha u rernu koja je ugrejana na 220 stepeni C   Peći  30 minuta.. Ne znam šta je lepše tako hrskavo , topi se... Uživajte     
 https://www.youtube.com/watch?v=StBhQWJPH_A    

                                           
 

 

No comments:

Post a Comment