Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, July 19, 2023

Džem od kajsija, jedan od najboljih džemova, spremljen po upustvu stručnjaka bez šećera i konzervansa u rerni

Džem od kajsija, jedan od najboljih džemova spremljen po upustvu stručnjaka bez šećera u rerni



Potrebno je:

6 kg kajsija
300 gr rurmi ili suvoga groždja
po želji malo cimeta
300 gr urmi ili suvog groždja

Priprema:

Kajsije dobro oprati odstraniti koščice i delove koji nisu zdravi. Dovoljno je da ih samo prepolovite.  


Urme ili suvo groždje potopiti u vodu najbolje uveče pa ih ocediti i samleti. Izmešati sa kajsujama i staviti šerpu u rernu na 23o stepeni C . 




Povremeno promešati. Kad je reč o šerpi birajte što širu i tanju šerpu i žicu stavite na dno. 



Nije potrebno poklapanje već samo povremeno promešati na 15 minuta. Kuvati da voda ispari i ostane samo gustina. Po želji možete izblendati štapom  a mogu ostati i onako u komadu kajsije. 


Kad se vidi dno šerpe džem je gotov. Tegle dobro oprati i serilisati na 100 stepeni C u rerni pa sipati vruć džem dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopako. Svaku načenu teglu držati u frižideru. 
https://www.youtube.com/watch?v=5nTkaJGPYyI


No comments:

Post a Comment