Tajna šta sve treba staviti i kako kuvati sladak kupus da bi bio vrhunski
Potrebno je :
2 šargarepe
1 pašknat
1 koren manjeg celera
veza mladog luka crnog i belog
1 zelena ljuta paprika
2 manja krompira
100 ml kuvanog paradajza
1 glavica kupusa
nekoliko kašika ulja
1 puna kašičica brašna
1/2 kašičice ml crvene paprike
1 kašika suvog začina ili samo soli
4 čena belog luka
Priprema:
Kupus iseći na pola izvaditi koren i odstraniti spoljne listove. Iseći krupne kocke pa pola poredjati u dublju veću šerpu. Iseći povrće sa srednje kocke pa pola dodati na kupus.
Odozgo dodati drugu polovinu sečenog kupusa i na kraju drugu polovinu seckanog povrća.
Ubaciti i malo lišća celera ili stabljike. ljutu papriku i sipati pola šerše vode.. Kuvati oko 50 minuta. Dodati kuvan paradajz ili sveža dva. i zaćin. Kuvati još 5-6 minuta.
U tiganj staviti ulje i seckan beli luk i brašno propržiti da porumeni pa dodati ml. crvenu papriku i odmah ubaciti u kupus. Lagano promešati.
Ostaviti minut dva da kuva pa na kraju staviti seckan peršunov list. Naš recept je gotov. Odličan je to vidite po sastavu. ne možete da pogrešite. Prijatno.
https://www.youtube.com/watch?v=trnbZfPXFiU
No comments:
Post a Comment