Slano uvrnuto šareno penasto pecivo, jako dobrog ukusa
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mleka mlakog
1 jaje
400- 450 gr brašna
3 kašike ulja
Za nadev:
300 gr sira
4 kruga smrznutog spanača
1/2 kašičice ml. paprike
po želji 1 kašičica ajvara
50 gr maslaca
1 žumace za premazivanje
Priprema:
Potopiti kvasac dodati šećer i pustiti da da zapeni. U vanglicu sipati mleko, kvasac, ulje jaje i izmrviti žicom. Dodavati brašno i mešati varjačom i mutiti da se dobije srednje glatko testo. Ostaviti da odmori.
Sir izgnječiti i podeliti ga na 3 dela. U jedan dodati ajvar i slatku papriku, u drugi spanać odmrznut, a treći samo izdrobiti viljušlom.
Testo istresti na sto, pa ga oklagijom izvaljati za 2 cm debljine.
Testo izvaljati u pravougaonik. Testo prstima obeležiti na tri dela. U prvi deo staviti spanać do njega sir sa paprikom i do njega čisto sir.
Preklopiti testo na tri dela pa ga seći po širini za 2 prste širine. Malo ga rukama razvući pa uviti oko osovine i redjati u podmazan pleh. ostaviti da malo odmori pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni C 30 minuta
https://www.youtube.com/watch?v=mKuxaFIPyoE
No comments:
Post a Comment