Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, December 20, 2021

Ako ne znate napraviti ovo, ne možete se udati. Da, to je nekad bilo Samsa, prelivena starinska pita

Ako ne znate napraviti ovo, ne možete se udati. Da, to je nekad bilo Samsa, prelivena starinska pita




Potrebno je:
500 gr tankih kora
300 ml kisele vode ili obične
80 ml ulja
15 gr kvasca
9 kašika brašna
200 gr kajmaka ili kisele pavlake
200 g kiselog mleka ili jogurta
4 čena belog luka izgnječenog

Priprema:

U čniju staviti izmrvljen kvasac dodati mlaku vodu izmešati može 1 kašičica šećera. Dodati ulje i brašno. Izmešati da ne bude grudvica.



Treba biti kao za palačinke. Svaku koru preliti sa dve manje kutlače preliva i razvući po celoj kori. Uviti u rolnicu.


Rolnicu uviti u krug kao malu piticu. Redjati u podmazan pčeh ili obložen pek papirom. Premazati uljem i peći oko 35 min na 200 stepeni C da porumeni. Dok se pita pece napravimo preliv.



U činiju izmešamo pavlaku kiselo mleko i izgnjegen beli luk. Kad se pita ispeče premažemo celu pitu. Služimo toplu, Fantastičnog ukusa morate probati...






https://www.youtube.com/watch?v=c8JiFPIbw8Q


No comments:

Post a Comment