Bakina kuhinja - domaće gurmanske pljeskavice kakve niste još probali
Potrebno je
1 jaje
300.300 gr mlevenog mesa može mešavina
malo suve domaće slanine
1 zelena paprika može ljuta
1 kašika prezli
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike crnene
seckan peršunov list
malo rendanog kačkavalja
so..biber
Priprema:
Iseckati slaninicu na sitne kockice kao i luk crni i beli što sitnije. Papriku isecite na trakice pa na kockice.
Ako ne želite da bude ljuto to izbegnite ili izvadite u sredinu seme i žile. U tiganj ispržiti slaninu da pusti masnoću, tu ubaciti luk i papriku i malo propržiti da malo omekne.
Ubaciti soli, bibera. ml. papriku i malo rendanog kačkavalju. Prohladjeno ubaciti u meso. Dodati jaje, prezle i peršunov list. Sve dobro izjednačiti. Ruke malo pouljiti pa praviti manje pljeskavice i redjati u pleh. Odozgo staviti po malo rendanog kačkavalja i mali listić suve slanine. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Uživajte u savršenstvu ukusa..predobro..
https://www.youtube.com/watch?v=O0nOt89cYnE
No comments:
Post a Comment