Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, May 22, 2021

Bakina kuhinja - domaće gurmanske pljeskavice kakve niste još probali

Bakina kuhinja - domaće gurmanske pljeskavice kakve niste još probali



Potrebno je
1 jaje
300.300 gr mlevenog mesa  može mešavina
malo suve domaće slanine
1 zelena paprika može ljuta
1 kašika prezli
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica mlevene paprike crnene
seckan peršunov list
malo rendanog kačkavalja
so..biber

Priprema:

Iseckati slaninicu na sitne kockice  kao i luk crni i beli što sitnije. Papriku isecite na trakice pa na kockice. 



Ako ne želite da bude ljuto to izbegnite ili izvadite u sredinu seme i žile. U tiganj ispržiti slaninu da pusti masnoću, tu ubaciti luk i papriku i malo propržiti da malo omekne.



 Ubaciti soli, bibera. ml. papriku i malo rendanog kačkavalju. Prohladjeno ubaciti u meso. Dodati jaje, prezle i peršunov list. Sve dobro izjednačiti. Ruke malo  pouljiti pa  praviti manje pljeskavice i redjati u pleh. Odozgo staviti po malo rendanog kačkavalja i mali listić suve slanine. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Uživajte u savršenstvu ukusa..predobro..
https://www.youtube.com/watch?v=O0nOt89cYnE






No comments:

Post a Comment