Bakina kuhinja -kako jabuke pretvoriti u jednu divnu poslasticu
Potrebno je:
1/2 kg gotovih tankih kora
3 veće jabuke prokisle
100 gr suvog groždja
cimeta
100 gr ml. oraha
200 gr šećera
1 vanilin šećer
1/2 soka limuna i narandže
ulje
Priprema:
Jabuke izrendati dodati orahe, cimet, suvo groždje i po želji šećer . Sve dobro izmešati. Koru tanku raširiti na sto pa je pouljiti, dodati drugi koru preko nje i nji pouljiti.
Na dno kore po širini staviti nekoliko kašika jabuka pa uviti u rolnicu. Redjati u podmazanan pleh Rolnice iseći oštrim nožem ili makazama.
Premazati uljem pa peći na 2000 stepeni C oko 30 min da lepo porumene. Dok se peku u šerpu sipati šećer dodati vanilin šećer i kolutove limuna i narandže. Skuvati gust sirup pa ohladiti.
Čim se rolnice zarumene izvaditi iz rerne i preliti sirupom i ostaviti da upiju. Servirati potpuno hladne.. Vrhunske....
No comments:
Post a Comment