Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, February 22, 2021

Bakina kuhinja - čokoladna poslastica sa puno kikirikija koju svi volimo

Bakina kuhinja - čokoladna poslastica sa puno kikirikija koju svi volimo





Potrebno je:
200 gr šećera
70 ml vode
1 vanilin šećer
120 gr maslaca (margarina)
150 gr ml. kikirikija
150 gr ml. keksa
50 gr rastopljene čokolade

Za preliv:
100 gr čokolade
2 kašike ulja

Priprema:

U šerpu sipati šećer, dodati vodu i vanilin šećer i pustiti da vri oko 5 min. Dodati margarin pa kad se rastopi dodati mleveni kikiriki.


 Promešati  pa dodavati keks da se dobije gustina . Skinuti sa vatre. Masu podeliti na tri dela pa u jednu dodati rastopljenu čokoladu.



 Manji uzan pleh obložiti prozirnom folijom pa na dno staviti svetli deo i izravnati. Preko nje  čokoladni pa svetli. Izravnati lepo pokriti folijom i držati u frižideru 2-3 sata. 



Okrenuti u poslužavnik pa joj dodati glazuru od čokolade. Potpuno ohladjenu seći..Uživajte
https://www.youtube.com/watch?v=mQztCZYtgxY


No comments:

Post a Comment