Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, January 29, 2021

Bakina kuhinja - kocke koje će te uvek praviti kad probate

Bakina kuhinja -  kocke koje će te uvek praviti  kad probate




Potrebno je:

Za svetli deo:
 2 jaja
100 gr brašna
50 gr šećera
50 ml ulja
50 ml mleka
1/2 praška za pecivo

Za čokoladni deo:

2 jaja
50 gr šećera
100 gr brašna
1/2 praška za pecivo
50 ml ulja
50 ml mleka
1 puna kašika kakaa
50 gr suvog groždja (potopljeno u rumu)

 Još je potrebno:

Za preliv:
sok od 3 narandže
100 gr. čokolade
300 gr džema od kajsija ili po želji

Priprema:

1 kora
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i prašaka za pecivo ulje, mleko, ulje  i sve dobro izjednačiti. Razliti u podmazan pleh 35x 25 cm. Peći na 200 stepeni C oko 20-25 min.

2 kora
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo i kakaom prosejano, dodati ulje, mleko, suvo groždje  i sve izjednačiti. Peći i ovaj biskviti  isto kao prvi. 




Prvi svetli biskvit prohladjen preseći na pola staviti jednu polovinu u poslužavnik preliti sokom pa premazati džemom. 


Na njega dodati tamni deo (njega ne seći)  preliti sokom i premazati džemom i staviti drugi svetli deo. Dobro pritisnuti rukama. Preliti čokoladom i ostaviti u frižider par sati.. 



Uživajte u vrhunskom ukusu...
https://www.youtube.com/watch?v=4jcWygVHUjc




No comments:

Post a Comment