Bakina kuhinja - savršena štrudla sa rogačima i orasima
Potrebno je :
20 gr kvasca
300 ml mleka
2 žumanca
50 ml ulja
korica limuna
oko 550 gr brašna
1 kašičica šećera
200 gr mlevenih oraha
100 gr rogača
šećer u prahu
100 gr suvog groždja
Priprema:
Rastopiti kvasac u mlakom mleku dodati šećer. Kad nadodje kvasac dodati ulje, žumanca, struganu koricu limuna  brašno i so i zamesiti  srednje tvrdo glatko testo. 
Pokriti da se odmori. U mlevene orahe dodati prah šećer i mleko pa izjednačiti da orasi budu malo vlažni. Isto tako i sa rogačima. 
U jedno i drugo rasporediti suvo groždje. Testo podeliti na dva dela Razviti na 1,5 cm pa pola nadeva  rasporediti  najpre orah pa odozgo rogač.
 Uviti u rolnicu. Tako uraditi i sa drugom polovinom. 
Pokriti da odmori pa peći na 180 stepeni C  oko 50 min... 
Seći kad se sasvim ohladi 
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
No comments:
Post a Comment