Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, September 17, 2025

1:08 PM

Ova kombinacija bržog ručka je fantastična- kobasice sa restovanim krompirom

Ova kombinacija bržog ručka je fantastična- kobasice sa restovanim krompirom

Potrebno je:
3 krompira
kobasice dimljene
2 paprike sveže
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 manji paradajz
suvi začin
ml biber

Priprema:
Krompir iseći na kocke i skuvati. Kobasice i papriku  ispržiti pa u toj masnoći  ispržiti sino seckan crni luk. 


Kad se on isprži ubaciti paradajz na kockice i beli luk na kockice. Dodati suvog začina i ml bibera  . Kuvan krompir na kraju ubaciti u tu masnoću sa lukom i sve izjednačiti.  



Servirari krompir sa kobasicama i paprikom uz neku salatu i supicu. Jako je ukusno i slatko obrisaće te tanjire

https://www.youtube.com/watch?v=VYJyW15YcEc


Tuesday, September 16, 2025

8:20 AM

Paprike punjene kupusom divan recept sve objašnjeno u detalje, pogledajte do kraja uživajte!!!


Paprike punjene kupusom divan recept sve objašnjeno u detalje, pogledajte do kraja uživajte!!!
Ovaj divan recept za zimnicu objašnjen je do najsitnijih detalja, garantujući savršen ukus i hrskavost. Paprike punjene kiselim kupusom su nezaobilazne na svakoj trpezi, a uz Bakin jednostavan vodič, savršeno ćete ih pripremiti . Uživajte u ukusu tradicije!


Potrebno je:
1.5 kg kupusa
15-20 malih paprika može somborka
150 gr. soli
150 gr šećera
500 ml. alkoholno sirećeta 9%
1,5 l vode
malo ljute paprike
celerov list
biber u zrnu

Priprema:

Kupus izrendati (ribanac) posoliti malo pa ga malo rukama izgnječiti i ostaviti 15 min. Papriku oprati i izvaditi seme. Kupus cediti rukama  i puniti kupusom. Mogu se zatvoriti listovima paprike ili zelenog paradajza a nije moranje. Redjati u oprane tegle izmedju staviti ljute papričice.  Ubaciti celerov list i zrna bibera. U šerpu sipati 1,5 litar litre vode dodati 500 ml. sirećeta, so i šečer i izmešati da se istopi Staviti plastične pritiskače i naliti papriku, Zatvirti metalnim poklopcima. 


1, Način

Staviti u rernu uključiti na 90 stepeni C 91 min ostaje u rerni dok se ne ohlade 
2. način

Na  ovu količinu tečnosti dodati pola kašičice vinobrana i pola kašičice konzervanca i sa tim naliti..dobro zatvoriti..
3.način



 U tegle staviti prutove rena i naliti nIšta ne treba dodavati ali treba nadledati posle 3-4 nedelje.

Obavezno u hladnom i mračnom da se čuvaju



https://www.youtube.com/watch?v=CAWYWjfbEHc

Monday, September 15, 2025

8:31 AM

Kuglof sa kapućinom koji će mirisati do kraja ulice . Mekan kao pena ostavlja nezaboravan ukus.

 Kuglof  sa kapućinom koji će mirisati do kraja ulice . Mekan kao pena ostavlja nezaboravan ukus
 

Potrebno: 
3 krupnija ili 4 sitnija jajeta
100 gr šećera
200 gr brašna
150 ml mleka
1 prašak za pecivo
100 ml ulja
50 gr seckanih oraha
100 gr suvog groždja 
2 vanilin šećera
korica limuna
2 kapućomoka
1 ravna kašika kakaa

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti ulje, suvo groždje koje ste potopili u vodu. koricu limuna i 2 vanilin šećera. Sve izjednačiti. 



Odvojiti 1/3 testa može i polovina i ubaciti kapućino koje se pomešali sa 2 kašike vruće vode. u to dodati seckane orahe i izjednačiti. Kuglog podmazati uljem i posuti brašnom i sipati prvo svetli deo. 



Preko prosejati lagano 1 kašiku kaka . Preko sipati deo sa kapućinom, 



Malo protresti i peći na 190 stepeni C 50 minuta. Sasvim prohladjeno seći Posuti prah šećerom


https://www.youtube.com/watch?v=lD2dLDx4EOc


Sunday, September 14, 2025

11:41 AM

Napravite ćevape kao pravi majstor, bez čekanja cele noći. jednostavan, a rezultat fantastičan.

Napravite ćevape kao pravi majstor, bez čekanja cele noći. Jednostavan, a rezultat fantastičan.


Ovo je savršen recept za brzi ručak ili večeru za dvoje. Mali, sočni i mirisni, ovi ćevapi će vam se toliko dopasti da ćete prste lizati! Glavna tajna je u kvalitetnom mesu i jednostavnoj pripremi, a uz par trikova biće gotovi za tren.Evo recepta za ćevape koji će vas oduševiti! Ovi sočni i mirisni ćevapi se ne raspadaju prilikom pečenja, a tajna je u posebnom sastojku i jednom brzom triku. Naučite kako da napravite ćevape kao pravi majstor, bez čekanja cele noći. Recept je toliko jednostavan, a rezultat fantastičan. Uživajte u savršenom ukusu koji je prosto magičan!

Sastojci: 

Za ovu meru vam je potrebno

 300 g junećeg mesa od vrata ili plećke, 

otprilike pola kašičice soli,

 vrlo malo sode bikarbone,

 malo bibera po ukusu

 i jedan manji čen belog luka. 

Po želji, možete dodati i par kapi mineralne vode umesto bujona.

Priprema: Meso samelji, a zatim dodaj so, biber i sitno seckan beli luk. Sve dobro zamesi rukama dok smesa ne postane lepljiva. Možeš je vratiti i još jednom kroz mašinu za mlevenje mesa da se sve savršeno sjedini. 

Po želji, dodaj malo mineralne vode da smesa postane sočnija. Sada, umesto da čekaš celu noć, smesu prebaci u plitku metalnu posudu i stavi u zamrzivač na 20 do 30 minuta da se malo stegne. Kesu blago naulji da se meso ne lepi. 


Oblikuj ćevape direktno u kesi pa ih ređaj na tanjir. Peci ih na dobro zagrejanom tiganju, roštilju ili u rerni dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Posluži odmah uz luk i somun.

https://www.youtube.com/watch?v=pw67CImO7lo


Saturday, September 13, 2025

11:59 AM

OVO MORATE VIDETI FENOMENALNA PITA SA SIROM .

OVO MORATE VIDETI FENOMENALNA PITA SA SIROM sa veliki rupama i hrskavom koricom .




Potrebno je:
2 čaše KISELEE pavlake
2-3 jaja
1/2 praška za pecivo
ulje
tanke kore


Priprema:

U činiju sipati pavlaku dodati jaja prašak za pecivo i sve izjednačiti.



Može se
dodati i malo jogurta ako vam je veća tepsija . Dve tanke kore staviti jedu do druge premazati uljem i premazati celu nadevom
Polako uviti koru formirajući malu tanku rolnicu Uviti u krug i staviti na sredinu. Sledeću uvijenu rolnicu nastaviti i uvijati u krug dok ne popunite tepsiju. Ostatak nadeva preliti pitu. Peći na 200 stepeni C oko 45 minuta.


IZvrnuti na dasku jao burek i seći makazama samo za to namenjeneć Fenomenalna sa velikim rupama jako ukusna samo šuška kad se grize.

https://www.youtube.com/watch?v=RznkDjIAuBc



Friday, September 12, 2025

7:47 AM

Pogača gotova za 20 minuta! Bez kvasca i mešenja"

Pogača gotova za 20 minuta! Bez kvasca i mešenja
Ovo je savršeno rešenje kada vam treba topao, domaća pogača u tren oka! Ova pogača je toliko brza i jednostavna da se nećete ni umoriti, a rezultat je mekana sredina sa hrskavom koricom koja vas mami. Ne treba vam ni kvasac ni dugo mešenje, samo nekoliko sastojaka i malo ljubavi. Prava zamena za hleb u svakoj prilici, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.


Mere lonče od 200 ml

Potrebno je:
2,5 končeta brašna T-501,5 lonče mlake vode
1 kašičica sode bikarbone
malo soli
2 kašike ulja


U činiju sipati brašno, dodati vodu  so i ulje i zamesiti testo malo ga lupati varjačom da bude glatko pokriti ga da se rerna ugreje. 


Staviti ga u pleh i izbosti viljuškom kao što su ti radile nekad naše bake... Peći na 22 stepeni 20 -30 minuta  Čim zarumeni izvaditi i pokriti krpom. 


Zamena za hleb na brzinu mekana fina sa hrskavom koricom  Uživajte

https://www.youtube.com/watch?v=-03fXaxRxMg


Thursday, September 11, 2025

7:49 AM

Integralni hleb bez brašna

Čaroban hleb bez brašna i glutena  Bogat je semenkama, vlaknima i zdravim mastima savršen za zdrav život!



Ovaj integralni hleb je pravo malo čudo! Neverovatno je jednostavan za pripremu, a u potpunosti je bez brašna i glutena, što ga čini idealnim za sve koji vode računa o svom zdravlju. Bogat je semenkama, vlaknima i zdravim mastima, pa će vas držati sitim dugo i dati vam energiju. Sočan, gust i prepun ukusa, savršen je za doručak, užinu ili bilo koji obrok.

PRIPREMA
3 jaja
150 gr ovsenih pahuljica
1 prašak za pecivo
naki himalajske soli
malo suncokretovog i lanenog semena
1 kašiku bundevino seme
150 gr sira
semenli za odozgo za posipanje

Priprema:

U činiju izmutiti malo 3 jaja. Dodato ovsene pahuljice možete ih malo na krupno samleti u blenderu /ja nisam/ 




Ubaciti  prašak za pecivo  laneno i suncokretovo seme bundevino seme. 



Dodati izdrobljeno seme. i sve izjednačiti. Peći u plehu koje ste obložili pek papirom. na 200 stepeni 45 minuta. ako želite da dobijete hrskav hleb. Seći ohladjen. 

https://www.youtube.com/watch?v=d3U-xonyuUI



Wednesday, September 10, 2025

7:07 AM

Bakina kuhinja-kiflice sa puterom ukusne i jednostavne da se naprave

Bakina kuhinja-kiflice sa puterom ukusne i  jednostavne da se naprave





Potrebno je
400 ml tople vode
1 kvasac iz kesice
1 kašičica šećera
6o-100 gr maslaca


Za nadev
 pekmez ili po izboru

 Priprema;

U mlaku vodu zamutiti kvasac dodati šećer pa kad nadodje sipati u činiju. Sipari malo ulja za 2 kašike brašno blizu 500 gr  i zamesiti  srednje tvrdi glatko testo. Pokriti folijom da odmori. Kad poraste razvući na sto pravougaonik dugački  i za pola prsta debljine pa premazati maslacom koji ste malo omeknuli.  


Preklapati ga za 4 prsta širine jedno preko drugoga i staviti u foliju pa u zamrzivač 30 minuta. Razviti  i ponoviti postupak stim što se više ne maže. 



Preklamanje vršiti  najmanje 2-3 puta a zatim razviti opet duguljasto i tanko i seći trouglove 7-7 cm dužine Filovati  džemom ili po želji  /ja sam sa orasima i jabukama/i uvijati u kiflice. Ostaviti da porastu pokrivene i premazati žumancetom 

Peći na 200 stepeni C 30 -40 min da lepo porumene. Posuti prah šećerom zamirisan vanilom

https://www.youtube.com/watch?v=EOB4ZCH-uyM



Tuesday, September 9, 2025

7:54 AM

NISAM LEPŠE ŠNICLE JELA OD OVIH: Sočno svinjsko meso u fantastičnom saftu!

NISAM LEPŠE ŠNICLE JELA OD OVIH





Potrebno je:
3-4 svenjske šnicle
2 kašike brašna za šnicle
1 glavica crnog luka
100-150 gr suve slanine
1 paprika i jena ljuta zelena paprika
350 gr šampinjona na listiće
1 veća šargarepa
suvi začin ml biber
4 čena belog luka
po želji 2 kašičice kukuruznog skroba
ulje

Priprema:
Meso izlupati izmedju folije posoliti pa uvaljati u  brašno i pržiti na ulju da porumeni 5-6 minuta. 
Izvaditi iz ulja pa dodati seckanu suvu slaninu i ispržiti, Dodati seckan luk, papriku i šargarepu na kocice. 



Dinstati da omekne pa ubaviti na listiće šampinjome da puste tečnost i vratiti meso . Naliti vodom ili  supom od kocke da ogrezne. 




Krčkati šnice sat vremena  ali treba pogledati da li treba dodavati malo vode da ne zagore. Na kraju kad se zgusne ubaciti izdrobljen beli luk. Ako je sos redji  dodati dve kašičice kukuruznog skroba  u malo tečnosti razmučeno. 


Dodati začin i ml biber i na kraju peršunov list seckan, Servirati uz krompir pire ili kuvani pirinač Fantazija ukusa

https://www.youtube.com/watch?v=iuPHbU0rMQc




Monday, September 8, 2025

12:09 PM

Najbrža i najlepša pita sa tikvicama i sirom. Tako se brzo pojede u slast

Najbrža ⏱️ i najlepša pita sa tikvicama i sirom. Brzo se pravi još brže se pojede u slast 
Ova pita je apsolutni hit kada nemate mnogo vremena, a želite nešto neverovatno ukusno! Zbog svoje jednostavne pripreme i savršenog spoja tikvica i sira, postaje omiljeni brzi obrok. Toliko je mekana, sočna i mirisna da se jednostavno topi u ustima. Savršena je za laganu večeru, brzinski ručak ili za iznenadne goste, a nestane u trenu!


Potrebno je:
 3 jaja
200 ml jogurta
150 gr sira
150 gr brašna
2  kašike griza
50 ml ulja
1/2 praška za pecivo 
1 manja tikvica izrendana

Priprema:

Tikvicučistiti i izrendani i posoliti . Neka odstoji 10 min, pa je iscediti, Umutiti jaja dodati izdrobljen sir, prosejano brašno sa praškom za pecivo. 



Ubaciti griz ulje i iscedjene tikvice. Sve izjednačiti. Sipati u podmazan pleh ili obložen pek papirom Poravnati. 


Peći 40-45 min. na 200 stepeni C Prohladjeno seći. Vrhunska

pita, tikvice, sir, brzi recept, izlivena pita, domaća kuhinja, slani obrok, sočna pita, jogurt, lako i brzo

https://www.youtube.com/watch?v=LlhConyliTY



Sunday, September 7, 2025

9:20 AM

PITA SA SIROM I MASLINAMA RUPIČASTA BOLJA NEGO U PEKARI

Napravite rupičastu pitu sa sirom i maslinama kao  iz pekare
 Evo jednog fantastičnog recepta za pravu, domaću pitu sa sirom i maslinama. Ova pita je savršena za doručak, večeru ili užinu. Spremna je za samo nekoliko minuta, a garantujem da ćete se oduševiti njenom vazdušastom, rupičastom teksturom i bogatim ukusom. Nije preterano slana, a sočne masline joj daju poseban šmek.



Potrebno je:

500 gr kora
350 gr mrvljenog sira
3 jaja
50 ml ulja 200 ml jogurta
2 kašike kisele pavlake
100 gr maskinki
prašak za pecivo

Priprema:


Razmutiti jaja oa dodati sir,ulje,jogurtpavlaku, prašak za pecivo i naseckane maslinke. Sve izjednačiti.



 Prvu koru premazati uljem. Preko nje dodati drugu koru nju premazati sa 3 pune kašike nadeva i raširiti po celoj kori.


Uzeti sledeću koru zgužvati je u harmoniku i umočini u nadev i staviti na jedan kraj kore pri dnu  Tako i drugu koru pa staviti do nje do kraja ivice- Uviti u rolat i staviti u pleh obložen pek papirom.  


Tako sve do utroška Premazati  uljem i ostatkom nadeva a ako nije ostalo razbiti  1 jaje  dodati 2 kašike mleka  i premazati kore i posuti susamom. 



Peći na 210 stepeni C 50 min. Pred kraj kad zarumeni pokriti aluminiskom folijom Seći toplu 

https://www.youtube.com/watch?v=rIuerOd0cSQ


Saturday, September 6, 2025

11:40 AM

Ovaj kolač je pravi dragulj u svetu poslastica! Najlepše i najkremastije kocke koje ćete ikada probati!


Ovaj kolač je pravi dragulj u svetu poslastica! Najlepše i najkremastije kocke koje ćete ikada probati!
Ovaj kolač je pravi dragulj u svetu poslastica! Recept za fantastične kremaste kocke koje osvajaju na prvi zalogaj. Bilo da se odlučite da ih pripremite za praznik, porodično okupljanje ili jednostavno želite da se zasladite, ove kocke će vas oduševiti svojom bogatom, kremastom teksturom i savršenim ukusom. Lako se prave, a rezultat je apsolutno božanstven. Ne propustite ovaj užitak!

Potrebno je:
3 jaja
2-3 kašike šećera
200 ml jogurta
50 ml ulja
 150 gr brašna
2 kašike griza
1 prašak za pecovo
1 kašika kakaa


Za krem treba
500 ml mleka
2 kašike šećera
1 vanilin šećera
 malo ruma
5 punih kašika griza
100 gr kokosa



Priprema: 
Umutiti belanca sa šećerom pa dodati žumanca. Ubaciti brašno sa praškom za pecivo griz , jogirt ulje i prosejan kakao. Sve izjednašiti Pleh obložiti pek papirom i izliti masu. Peći na 200 stepeniC 30 min. 


Malo prohladiti. Dok se peče kolač provreti mleko sa šećerom i vanilin šečero, Izmešati kokos i griz pa zakuvati dodati pred kraj vanilin i kad se malo prohladi rum po  želji
 Biskvit iseći popreko da dobijete dva dela pa donji premažiti filom ostavite 3-4 kašike za premaz. 


Kad ste premazali nadevom poklopiti gornjim delom poklopiti i premazati odozgo pa posuti  kokosom i mrvicama čokolade. Možete i preliti čokoladom. 



Najbolje da kolač prenoći premo noći da upije i da se dobro ohladi u frižideru . Secit kocke i služite sa malim viljuškama ili kašičicama Topi se u ustima božanstvena.
https://www.youtube.com/watch?v=Yt-s7hPMZG8



Friday, September 5, 2025

7:57 AM

Doručkujte sa bakom i dekom: Najbolji doručak koji nećete kupiti!

Doručkujte sa bakom i dekom: Najbolji doručak koji nećete kupiti!



Potrebno je:
2 jaja
200 ml jogurta
100 gr sira
 malo kačkavalja
100 gr šunke ili  nešto sl.
5 kriški starog hleba


Priprema:



Umutiti jaja dodati izmrvljen sir i jogurt,  Sve izjednačiti.




 Krišku hleba umočiti u  nadev sa jedne i druge strane i redjati u pleh obložen pek papirom  


Odozgo sipati ostatak nadeva i poredjati na kockive šunku može i suva slanina. 


Peći na 220 stepeni C 20-30 minuta da se uhvati žuta korica. Servirati uz kiselo mleko


https://www.youtube.com/watch?v=F_I6wEQHNQg


Thursday, September 4, 2025

11:54 AM

Čarobna pletenica sa suvim voćem koja miriše na dom. . Lagana i pufnasta, idealna je uz jutarnju kafu

Čarobna pletenica sa suvim voćem koja miriše na dom




Ova pletenica je čarolija za sva čula – prelepa, mirisna i neverovatno mekana. Bogato testo, obogaćeno suvim grožđem, brusnicama i kajsijama, čini svaki zalogaj neodoljivim. Lagana i pufnasta, idealna je uz jutarnju kafu ili čaj, a njen božanstveni miris ispuniće svaki kutak vašeg doma. Savršena poslastica koja se topi u ustima i koja će se brzo naći na vašoj listi omiljenih recepata.

Potrebno je
500 gr brašna
150 ml mleka
50 ml masnoće pola maslaca pola ulja
2 jaja
malo soli
30 gr kvasca 
korica limuna

Još treba:
150 gr ssuvog groždja
50 gr suve brusnice
50 gr suvih kajsina

Priprema:

Kvasac rastopite u 50 ml mlake vode ili mleka. Dodati 1 kašičicu šećera i 2 kašičice brašna. 

Kvasac nadoje za 5 min, Sipati ga u vanglicu dodajte mleko i malo brašna. Ubaciti soli malo 1 jaje i 1 belance.  maslac sa uljem koricu limuna. Dodati pola seckanog voća i brašno ostaviti samo  50 gr za posipanje ostalo sve zamesiti  u glatko testo. 


Pokriti  da odmori 20 minuta. Podeliti na tri dela obraditi rukom u loptice pa ih pokriti da odmore 5 minuta. Svaku razviti u duguljasto testo  malo premazati uljem pa pobacati  u svako suvo groždje koje je ostalo Uviti u valjak  poredjati jedan do drugog i uviti u pletenicu i staviti u duguljast pleh .



Ostaviti malo pokriveno dok se rerna ne ugreje. Premazati žumancetom i peći na 180 stepeni C 45-50 min. Seći ohladjeno. Fantastično uz kafu i čaj  

https://www.youtube.com/watch?v=mADrCs3hRy8