Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, September 29, 2023

7:27 PM

Zasto ga kupovati u radnjama, mozete napraviti deci kod kuce i to mnogo kvalitetnije - Moto keks

Zasto ga kupovati u radnjama,  mozete napraviti deci kod kuce i to mnogo kvalitetnije -  moto keks


Potrebno je

100 gr margarina
100 gr masti
2 stange tamne cokolade
1 jaje
100 gr secera u prahu
1 vanilin secer
180 gr brasna
1 prasak za pecivo
50 gr eurokrema ili neki dzem

Priprema:

Umutiti mikserom penasto, jaje, mast  margarin vanilin secer. Dodati brasno pa zamesiti glatko testo i podeliti na dva dela. 



U jedno dodati  omeksanu cokoladu. Opet malo mikserom izmesati pa rukama umesiti- 



Izmedju dva pek papira razviti svetlo pa tamno testo tanko. 



Malim kalupom oblika cveta vaditi kolacice. Malim okruglim kalupom izvaditi okruglu sredinu. Cokoladni deo ostaje ceo. 



Peci na 180 stepeni C Mazati tamni deo kremom ili djemom  i prilepiti preko svetli Uzivajte i sladite se

https://www.youtube.com/watch?v=BWBqOxtStvc



6:35 AM

Preliven krompir sa kobasicama, ovo je zaista jedan od vrhunskih jela sa krompirom

Preliven krompir sa kobasicama, ovo je zaista jedan od vrhunskih jela sa krompirom




Potrebno je:

500 gr krompira
2-3 krace kobasice
1 puna kasika kisele pavlake
1 paradajz
1 jaje
ulje
100 ml mleka 
50 gr kackavalja
po zelji malo suve slanine

Priprema:

Krompir ocistiti i iseci na kolutove. Posuti zacinom i solju dodati malo ulja pa ga izmesati. Rasporediti u podmazan pleh. 




Kobasice iseci na krugove pa ih poredjati po krompiru. Staviti u rernu i pece 20 minuta pa izvaditi , 



Preko krompira naseci paradajz na kockice. 




Umutiti pavlaku, mleko i jaje i preliti preko krompira  paradajza i kobasica. 


Narendati kackavalj  i posuti malo persunov list i listicima suve slamine.


 Peci jos 30 minuta. Savrsenstvo od krompira. Prsti se lizu!



Thursday, September 28, 2023

6:56 AM

U kombinaciji sa secerom i cimetom daje vrhunsko zadovoljstvo jedne sjajne poslastice

U kombinaciji sa secerom i cimetom daje vrhunsko zadovoljstvo jedne sjajne poslastice- pohovane breskve



Potrebno je:
voce- ja sam koristila breskve
malo secera sa cimetom
1 jaje
 4 kasike brasna
200 ml mleka
malo soli
ulje

Priprema:

Breskve oguliti izvaditi koscicu i iseci na krugove. 

U ciniju izmutiti jaje dodati pola mleka, dodati brasno zicom dobro izjednaciti da nema grudvice pa sipati ostatak mleka.




 Svaki krug breskve umociti u testo pa kasikom izvaditi i stavljati u vruce ulje.



 Prziti sa obe strane i vaditi na upijajuci papirni ubrus. Izmesati 2 kasike secera i 1 kasicicu cimeta i posuti vruce kolicece. 



Fantazija od poslastice tako socne i tako ukusne.

https://www.youtube.com/watch?v=gxLcodRMR2s


Wednesday, September 27, 2023

11:38 AM

Svi volimo kolace, da nisu skupi, brzi a dobari. Ovaj je bas je takav , i pun lomljene cokolade

Svi volimo kolace, da nisu skupi,  brzi a dobri. Ovaj je bas je takav , i puni  lomljene cokolade

Potrebno je:




solje od 200 gr.
3-4  jaja
1/2 solje secera
 70 ml  ulja
200 ml jogurta
2 solje brasna
1 puding o vanise ili slatke pavlake
 1 prasak za pecivo
po zelji korica limuna
150 gr cokolade lomljene 

Priprema:
Umutiti jaja dodati brasno i puding sa praskom za pecivo prosejano , 




Dodati ulje, jogurt i izlomljena cokolade ili gotove cokoade kao dugmad  , 



Sve izjednaciti i sipati u pleh 24 cm precnika oblozen pek papirom. 



Peci  na  200 stepeni C  oko 40 minuta. posuti prah secero zamirisan vanilin secerom. Fantastican vredi probati,,


https://www.youtube.com/watch?v=1jHU2IOiZQ0


Monday, September 25, 2023

5:32 PM

Nisam skoro nesto ovako dobro jela, ovo je pravi delikates koji se ne jede svaki dan

Nisam skoro nesto ovako dobro jela, ovo je pravi delikates praznik za nepce koji se ne jede svaki dan


Potrebno je:
pilece grudi
2 kasicice zacina za piletinu
soja sos
1 manja crvena sveza paprika
1 manji paradajz
1/2 crnog luka
3 cena belog luka
2 kuvana jaja
1 puna kasika senfa ili majoneza
1 puna kasika pavlake
50 gr na kocke feta sira
50 gr struganog kackavalja
soli bibera persunov list

Priprema:
Meso zaseci na pola ne sasvim pa za zarezati na kocke.




Posoliti pobiberiti i staviti zacina za piletinu Ubaciti soja sosa malo ulja i sve izjednaciti.

Staviti u pleh oblozen pek papirom, U ciniju staviti seckanu papriku, seckan paradajz, beli luk izdrobljen, crni luk sitno secen,kuva jaja isecena na kocke,pavlaku senf posoliti i sve izjednaciti.

Podeljiti na pola pa staviti na svaki komad mesa.

Odozgo zavrsiti sa rendanim sirom. Peci na 200 stepeni C oko 40-45 minuta, Vrhunsko tako je ukusn. Praznik za nepce

https://www.youtube.com/watch?v=h5hOfRogEBo






Sunday, September 24, 2023

6:24 PM

Znam da ga svi volite, evo dekinog omiljenog jela. Pogledajte i naucite sjajan recept

Znam da ga svi volite, evo dekinog omiljenog jela. Sladak kupus sa rebrima neopisivo dobro



Potrebno je:

300 gr svinjskih rebara
1 manja glavica slatkog kupusa
2 sargarepe
1 celer koren ili stabljika
2 manja krompira
1 veci svez paradajz
1 sveza paprika moze ljuta
3 cena belog luka
ulje
1 kasika suvog zacina

Priprema:

U serpu iseci pola glavice kupusa na kockei staviti na dno. U sredinu poredjati meso, sargarepu, kockice krompira, celer, papriku svezu . Sve to pokriti sa drugom polovinom kupusa.



Naliti vodom do pola lonca i krckati na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj staviti na kockice paradajz.



U tiganj sipati ulje i naseckan beli luk da se proprzi- Ako vam je kupus dosta redak dodajte u zaprsku brasna. Kad luk porumeni, skloniti sa vatre pa staviti ml papriku i odmah sipati u kupus i lagano promesati.



Dodati i zacin i so po zelji. na kraju staviti seckan persunov list. Vrhunsko jelo
https://www.youtube.com/watch?v=ehTqT52AaZM



3:59 PM

Spremite se za zumu , napravite sjajno zdravo voce koje ce vam sigurno zatrebati

Spremite se za zumu , napravite sjajno zdravo voce u tegli koje ce vam sigurno zatrebati 




Potrebno je:

breskve zrele ali tvrdje
sljive po izboru
secer
po zelji limun

Priprema:

Breskve  oprati izvaditi kosticu i iseci na pola ili na cetvrtinu ako se vece. 


Tegle sterilisati na 100 stepeni u rerni pa redjati breskve u teglu. 


U svaku teglu staviti 3 kasike secera i naliti vodom da prekrije voce. Isto tako uraditi i sa sljivama ili bilo kojim vocem. 



Zatvoriti tegle dobro zatvaracem i staviti u hladnu rernu na 90 stepeni C 90 minuta. 


Ostaviti do sutra pa poredjati sa ostalom zimnicom.

Napomena:
Ja u tegle nisam stavljala secer vec samo po 1 vanilin secer i po krug limuna
https://www.youtube.com/watch?v=Qxj5f8q1hiU





Saturday, September 23, 2023

9:10 PM

Cuftice u gnezdu, fantasticna kombinacija koja se moze napravite na dva nacina

Cuftice u gnezdu, fantasticna kombinacija koja se moze napravite na dva nacina 




Potrebno je:

Za cuftice je potrebno:
300 gr ml mesa
komadic hleba u mleku ocedjeno
4 cena belog luka
1 kasicica suvog zacina
1 kasicica ml mamrike
 malo mlevenog bibera
 1 jaje
 po zelj mala glavica crnog luka 
so
ulje

Jos treba:

3 veca krompira
100 ml kuvanog paradajza
100 ml vode
1 kasicica gustina

Priprema:

Od navedenih sastojaka umesiti rukama cuftice. Skuvati krompir dodati soli i malo ulja pa mikserom malo umutiti. 



Tepsiju podmazati uljem kacikom vaditi pire i stavljajte po kasiku i formirati udubljenje i  tu stavljati cufte.  Mogu se staviti u rernu i peci na 200 stepeni oko 30 minuta, 



Po zelji prelite sa kuvanim paradajzom u koji ste dodali gustin i vodu i izjednacite malo. 


Dodati i malo ulja. Sve preliti i peci na 220 stepeni  40 min.. C  Uzivajte u sjajnom ukusu

https://www.youtube.com/watch?v=rYeI7rapFoo



4:57 PM

Ako imate 2 jaja, saku oraha, malo griza napravice te odlican kolac. Tako je dobro a tako malo treba

Ako imate 2 jaja saku oraha, malo griza napravice te odlican kolac. Mere su mala soljica

Mere soljica od 100 gr.




Potrebno je:
2 jaja
1 soljica secera
 1 soljica ml oraha
1 soljica jogurta
1/2 soljice ulja
1 soljica brasna
korica limuna
1/2 praska za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja  sa secerom dodati griz i brasno sa praskom za pecivo, ml. orahe jogurt, ulje, korica limuna i sve dobro izjednaciti i sipati  u manji pleh. 





Odozgo pobacati malo seckanih oraha.



Peci na 200 stepeni C oko 35-40 minuta. Seci prohladjeno, 


Fantasticnog ukusa, rastresito tako je dobro a tako malo treba




https://www.youtube.com/watch?v=X3_oLtTXnnw
7:13 AM

Uh kako je ovo dobro, otkrivam vam recept za najbolju kafansku pikantnu ljutenicu

Uh kako je ovo dobro, otkrivam vam recept za najbolju kafansku pikantnu ljutenicu


Potrebno je:
2 kg paprike
1 kg paradajza
50 ml sirceta
150 ml ulja
100 gr secera
malo ml bibera
200-300  gr ljute paprike
soli po ukusu 
4  cena belog luk
Po zelji 1/2 kesice od 5 gr. konzervansa 

Priprema:
Paradajz popariti pa ga oguliti i iseci na kockice. Ulje sipati u serpu pa ubaciti paradajz. Dodati secer i sirce  pa ga kuvati da ispari tecnost-



 Papriku ispeci kao i ljutu papriku oguliti  pa je iseckati pa kad uvri paradajz dodati papriku i kuvati da uvri tecnost. Dodati so oko 2 kasike, pred kraj beli luk i po zelj celer seckan i malo ml. bibera. 


Po zelji staviti konzervans ili sipati vruc brzo zatvoriti dobro i tegle okrenuti da ostanu do sutra da poklopci upiju.. 


Poredjati u police sa ostalom zimnicom. Fantasticnog je ukusa dosta ljut. pa ko voli nek izvoli!

https://www.youtube.com/watch?v=VkGoVSz2pXo




Friday, September 22, 2023

8:23 AM

Kad sam prvi put ugledala ovu lepoticu u ovom sastavu, uvek je na mom stolu - rolovana pita sa sirom

Kad sam prvi put ugledala ovu lepoticu u ovom sastavu,  uvek je na mom stolu - rolovana pita sa sirom



Potrebno je:

150 gr sira
300 gr tankih kora
tepsija precnika 24 cm
3 jaja
200 ml jogurta
2 pune kasike griza
100 ml ulja
1/2 praska za pecivo

Priprema:

Izmesati sir, jaja jogurt griz  prasak za pecivo i ulje. Tanku koru rasiriti na sto i uglove okrenuti prema sebi . 



Premazati sa punom kutlacom manjom nadeva i razvuci po kori. Odozgo preklopiti spic kore preko formirati koru koja podseca na maramu. Saviti uglove na sredini a donji deo povuci na gore formirati pismo- 



Jos malo premazati  nadevom pa uviti u rolnicu. Redjati u podmazanu tepsiju u krug. Ako ostane nadeva preliti preko pite . 



Peci na 200 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni. Istresti na okrugli posluzavnik naopako. Koja lepotica osecate kako mirise. Casa jogurta i uzivajte u svakom zalogaju.

https://www.youtube.com/watch?v=eHoUJGSO24o


Thursday, September 21, 2023

7:47 AM

Slana peciva sa pavlakom i susamom, ovo je lepse nego iz pekare

Slana peciva sa pavlakom i susamom, ovo je lepse nego iz pekare

đ


Potrebno je :

300 ml mleka
20 gr kvasca
2 kasicice secepra
1 kasicica soli
200 gr kisele pavlake
3 kasike ulje
800-900 gr brasna
200 gr susama

Priprema:

U malo mleka  izdrobiti kvasac, dodati secer i izmesati. Ostaviti 5 minuta da kvasac da nadodje.Sipati ga u vanglu pa dodati ostatak mlakog mleka. brasnno ulje so i zamesiti glatmo mekse testo. Mesiti da se ne lepi za prste. 

Pokriti da naraste a zatim istresti na sto koje ste malo pobrasnjivili. 



Podeliti 4 loptice po 100 gr. i 8 kuglica po 80 gr obraditi ih rukom pa pokriti. 



Vece loptice valjati na stolu duzine 50 cm zatim napraviti mali krug tako da vam visi veca duzina koju ce te okomotati oko kruga formirajuci djevrek- 



Poprskati vodom i uvaljati u susam. Manje loptice takodje izvaljate u kraci valjak jedan takodje poprskati vodom i uvaljati u susam, Drugi isti  razvuci u valjak pa isplesti  pletenicu sa onim sto je uvaljan u susam. Poredjati u podmazan pleh, Kad malo odmori zumancetom premazati  pletenice onaj deo sto nema susama. 


Ako ostane testa umesiti mali hleb kao sto sam ja uradila u filmu. Peci na 220 stepeni C oko 30 -40 minuta. Uzivajte u sjajnom ukusu 

https://www.youtube.com/watch?v=o7F156WCwx0