Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, August 27, 2025

7:49 AM

Američke palačinke najsigurniji i najbolji recept mere na lončić

Američke palačinke najsigurniji i najbolji recept mere na lonče
 Ovaj recept je za savršeno pufnaste i meke američke palačinke. Poseban je po tome što koristi jednostavne mere na lonče, što ga čini idealnim za brzu i laku pripremu. U kombinaciji sa omiljenim namazom, predstavlja pravi užitak za decu.




POTREBNO JE:

2 jaja
2 kašike ulja
lonče 200  gr mleka
1,5  lonče brašna
1/2 praška za peciva
1 vanilin šećer
2 kašike šećera
malo soli

Umutiti jaja sa šećerom dodati ulje  i mleko. Ubaciti vanilin šećer brašno sa praškom za pecivo  i malo soli. 



Izjednačiti da testo bude gušće nego za obične palačinke. Tiganj ugrejati premazati sa 2 kaši ula i sipati 1 punu kutlaču testa polako na sredinu. 

Kad počnu da izlaze plikovi na testu znak da treba da se okrene.

 Služiti  uz omiljeni namaz koji deca najviše vpli, Predobae najbolji recep  na lončiće

https://www.youtube.com/watch?v=bJiCjLHcLZE



Tuesday, August 26, 2025

11:12 AM

Bakina kuhinja- pomešajte ova dva brašna dobijate najdivnije pecivo koje će te razgrabiti na tanjiru

Bakina kuhinja- pomešajte ova dva brašna dobijate najdivnije pecivo koje će te razgrabiti na tanjiru

Pronađite recept za savršeno pecivo koje će vas očarati svojom hrskavom koricom i neverovatno mekom, penastom unutrašnjošću. Tajna je u jedinstvenoj kombinaciji koja garantuje da će se pecivo razgrabiti sa tanjira u trenu. Lako se priprema i idealno je za sve prilike, bilo da ga služite za doručak, večeru ili kao užinu. Oduševiće vas na prvi zalogaj!

Potrebno je:

200 ml mleka
50 ml mleka za kvasac
15 gr kvasca
1 kašilicašećera
30 ml ulja
šolja od 200 gr kukuruznog brašna
2 šolje hlebnog T-500
soli


Priprema.
U vanglu sipajte mleko nadošli kvasac ulje,brašno jedno i drugo soli i zamesite testo i dobro ga izlupajte varjačom.


Pokriti folijom da odmara 20 min- Istresti na pobrašnjiven sto oko pola samtimetara razviti. Vadito čašicom ili kalupom okrugle pogačice i redjati u pleh obložen pek papirom.

Premazati uljem. Posuti krupnom solju i semenkama Peći na 200 stepeni C 40 minuta da porumene.


Fine spolja hrskave unutra penaste. Oduđevila sam se Sjajna kombinacija.
https://www.youtube.com/watch?v=sY7JU3TT0vM


Monday, August 25, 2025

11:04 AM

Fine pitice sa sirom za posluženje

Fine pitice sa sirom za posluženje

Dobrodošli na kanal "Bakina Kuhinja"! U današnjem videu, predstavljam vam recept za jedne od najlepših i najbržih pitica sa sirom koje ste ikada probali.Ove pitice su fine, hrskave i rumene kao sunce, a unutra vas čeka bogat i sočan nadev od sira. Tajna je u brzoj pripremi i jednostavnim sastojcima. Savršene su za iznenadne goste, brzu užinu ili toplu večeru. Pripremite se, jer će nestati za tren oka!Pogledajte video i uverite se sami kako se lako pravi ova fantastična poslastica!



Potrebno je:

 2 jaja
200 ml jogirta
150 gr sira
50 ml ulja
1/2 praška za pecivo
 po želji soli
gotove kore-

 Priprema

Umutiti jaja dodati jogurt prašak za pecivo ulje i sir i izmešati Koru raširiti  pa prvu premazati uljem drugu treću i četvrtu nadevom i u dnu dodati još malo sira i urolovati 


Seći makazama rolatiće dva prsta širine i redjati u pleh podmazan .



 Napraviti dva rolata  Ostatak nadeva sipati u svaku piticu i posuti susamom 


Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta Fine hrskave rumene kao na suncu punu nadeva. Odlična za goste ili  ua užini ili večeru. Nestaće za čas iz tanjira

https://www.youtube.com/watch?v=Htyx-yfYvoc


Saturday, August 23, 2025

10:58 AM

Bakina kuhinja- danas idu dva recepta koji je bolji ocenite sami

Bakina kuhinja- danas idu dva recepta koji je bolji ocenite sami

Danas vas častimo sa čak dva neodoljiva posna recepta! Prvi je lagana i okrepljujuća paradajz čorba sa taranom, koja greje dušu i idealna je za svaki dan. Drugi je naš tradicionalni posni pilav, jelo koje miriše na detinjstvo i koje ne može da ne uspe.

Koja od ova dva jela je po vašem mišljenju bolja? Pogledajte video do kraja i javite nam u komentarima koji je vaš favorit!



Potrebno je za paradajz ćorbu:
 1 rendana šargarepa
300 ml kuvanog paradajza
posna tarana ili neka testenina
1 kašičica začina
1 kašičica šećera
peršunov list-
ulje

 Priprema:
Idisnstati rendanu šargarepu pa dodati kuvani paradajz i naliti vodom 1,5 l 


Kad provri ubaciti testeninu žećer začin i kad se skuva seckan šeršun.


Pilav treba:
1 crni luk seckan
1 šargarepa na kocke
 1 krompir na kocke 
lonče od 100 gr pirinča opranog
zacin
ml biber

Priprema
Izdinstati luk na ulju   i šargareu dpdato krompir  i opran širinač. Ubaciti zacin ml boiber i preliti vodom i kuvati 30 minuta na tihoj vatri da se pirinač skuva 



Odozgo dodati seckan peršunov list
https://www.youtube.com/watch?v=GcTemjbDn48


Friday, August 22, 2025

8:24 AM

BAKINA KUHINJA- posni burek sa krompirom kako se ovo slatko jede

BAKINA KUHINJA- posni burek sa krompirom

Opis: Otkrijte tajnu savršenog posnog bureka sa krompirom, pripremljenog sa ljubavlju po bakinom receptu. Ovaj hrskavi burek, punjen sočnim krompirom i pripremljen sa samo nekoliko sastojaka, idealan je izbor za lagan i ukusan obrok. Zgužvane kore mu daju posebnu teksturu, a mešavina kisele vode i ulja čini ga neverovatno sočnim.




Potrebno je:
 
tanje gotove kore
ulje
 2 krompira
so ili začin
 ml biber
kisela voda

Priprema:

Na ulju propržiti sečen luk ili praziluk. Krompir oguliti i izrendati, 



U krompir ubaciti luk i izmešati. Dodati začin ili so ml bibe i izjednačiti. Manju tepsiju obložiti jednom korom pa je podmazati. 



Gužvati kore i redjati na dno jednu do druge  poprskati kiselom vodom i malo uljem. Sraviti drugi red opet sa gužvanim korama pa poredjati trećinu rendanog krompira. 


Pokriti korama  zgužvanim pa krompir poredjati  i tako do utroška materijala. Pokriti celom korom ušuškati burek preliti uljem i poprskati kiselom vodom. Peći na 200 stepeni C 30-40 minuta da lepo porumeni- Izvrnuti na tanjir i seći toplu i služiti.  
https://www.youtube.com/watch?v=spUg5WLMYRA


Wednesday, August 20, 2025

6:40 AM

Bakina kuhinja-rolovan baklava sa orasima topi se u ustima


Bakina kuhinja-predivna posna baklava! Rolovana sa orasima, topi se u ustima!




Potrebno je:

tanke kore za baklavu
150 gr ml oraha
ulje za premazivanje
2,5 lončićaa od 200 gr šećera
2 lončica vode
1 vanilin šečer
1 limun

Priprema: 

Smleti orahe koru raširiti na sto  pa je pouljiti. Jedan štap debljine prsta prematati uljem pa  staviti na koru 4 prsta dalje od ivice kore pa preklopiti preko pruta. 
Staviti punu kašiku mlevenih oraha pa rasporediti po dužini. Uviti na prut do kraja 
Skupiti list sa orasima da se zgužva gurajući ga rukama sa pruta na pruti pa je rukama gurnuti i skinuti sa pruta. Redjati u podmazan pleh. Premazati baklavu celu uljem ili preliti puterom 


Peći na 200 stepeni C  Šećer sipati u šerpu sipati vodu i kolutove limuna i vanilin šećer. Pustiti da vri dok se ne pojave gusti beli mehurovi kao na Videu. Preliti vruh preliv na vrelu baklavu . Ostaviti da upije i ohladi se. Prelepa je Uživajte

https://www.youtube.com/watch?v=rfG9gndvmcg

Tuesday, August 19, 2025

6:58 AM

Pobednički recept za posni pasulj: Pravo iz DEKINE KUHINJE ukus koji se pamti

Pobednički recept za posni pasulj: Pravo iz DEKINE KUHINJE ukus koji se pamti
Tražite savršen recept za posni pasulj? Ne tražite dalje! Deka vam danas otkriva sve tajne kako da napravite najukusniji pasulj koji ćete ikada probati! Ovaj porodični recept je savršena kombinacija ukusa, i sigurno ćete ga voleti. Uživajte u svakom zalogaju! Pobednički PASULJ je zato što je to recept koji je pobedio vreme, prenoseći se sa generacije na generaciju. Pobedio je sve moderne recepte jer je zadržao autentičnost i pravi domaći ukus, onaj koji se pamti. I na kraju, pobednički je jer će sigurno da osvoji srca svih koji ga probaju!


Potrebno je:
400 gr pasulja
1 veća glavica crnog luka
1 veća šargarepa
1 veći krompir
3 lovorova lista
3 čena belog luka
1 mala kašičica brašna
ml. slatku papriku
suvi začin
so ml biber
seckan peršunov list
ulje

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda da voda bude bistra. Sipati malo vode da ogrezne pasulj pa pustiti da pasulj provri.



Sipati u rešetku i ispirati hladnovm vodom. Sipati u šerpu i naliti vodom. Dodati luk, šargarepu i krompir sečen na kocke . Dodati kašiku ulja i lovorov list Kuvati da omekne. Ako treba dolivati vodu. U tiganj sipati malo ulja pa dodati seckan beli luk i brašno .



Mešati da dobije krem boju. pa ubaciti ml papriku izmešati i sipati u pasulj. Kad provri dodati suvi začin, ml biber so i ostaviti još malo da krčka. Dodati na kraju seckan peršunov list. Uživajte danas za vas kuvao deka
https://www.youtube.com/watch?v=uCVE695J-40



Sunday, August 17, 2025

7:22 AM

Bakina kuhinja-POSNE knedle sa šljivama kao puter nema pogreške pravim 50 godina tako

Bakina kuhinja-POSNE knedle sa šljivama  tačno u gram nema pogreške  pravim 50 godina tako

`Dobrodošli u Bakinu kuhinju! Danas pravimo POSNE knedle sa šljivama po receptu koji pravim već 50 godina. Ovaj recept je tačno u gram i nema greške, a knedle su toliko mekane da se tope u ustima!

Ovaj tradicionalni recept je savršen za post ili za sve koji žele da uživaju u laganom, a ukusnom desertu.







Potrebno je:

3-4 srednja krompira
brašno 1 puna kašika na svaki krompir
3 kašike ulja
soli
šljive 
prezle
šećer
vanilin šećer


Priprema:
Krompir skuvati  pa izgnječiti. Ubaciti brašno ilje i so i uamesiti mekše testo. Vaditi kuglicei medju rukama spljosnuti staviti u krug sljivu bez koščice pa je uviti sa testom i oblikovati knedlu i uvaljati u brašno 



Redjati u poslužavnik. Prokuvati vodu posoliti pa ubaciti da se kuvaju na laganoj vatri. U šerpu staviti vanilin šećer i 2 kašike šećera i nekoliko kašika prezli oko 50 gr i pržiti na laganoj vatri 



Kad se knedle skuvaju one isplivaju na površinu i okreću se. Vaditi rešetkastom kašikom i ubaciti u prezle i valjati . Poslužiti tople. Mekane kao puter
https://www.youtube.com/watch?v=xZdhF5CKcIs


Saturday, August 16, 2025

6:31 AM

Bakina kuhinja- na radost deci rolnice sa viršlama

Bakina kuhinja- na radost deci rolnice sa viršlama
ecept je toliko jednostavan i brz da će vam postati omiljen! Ne morate da mesite testo, već koristite gotove kore i u samo 40 minuta imate predobru večeru ili doručak za celu porodicu.



Potrebno je:
2 jaja
300 ml mleka
2 pune kađike brašna
50 ml ulja
 malo ulja
1/2 praška za pecivo
nekoliko viršli /ne kuvaju se/
tanje gotove kore

Priprema:
  Umutiti jaja dodati ulje, mleko brašno sa praškom za pecivo  i izmešati. 



Koru premazati celu tri puta je preklopiti i mazati Dodati kečapa i na kraju viršlu i uviti. Redjati u oiodmazan pleh.




 Premazati uljem i peči na 200 stepeni C  40 minuta Služiti toplo  Predobro!!
https://www.youtube.com/watch?v=pzENs_O_DuE

Friday, August 15, 2025

6:55 AM

Brze krofnice pufnice bez kvasca i mešenja

Brze krofnice pufnice bez kvasca i mešenja😋 






Potrebno je:

1 jaje 200 ml jogurta
1 vanilin šećer
1 kašičica praška za pecivo 
1 lonče od 200 gr puno brašna
3 kašike ulja
malo soli
 ulje

Priprema

Jaje umutiti dodati malo sol i ulje jogurt pa izjednačiti. 




Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo i vanilin šećer- Sve šicom mešati da bude bez grudvica. 



Ugrejati ulje za 2 prsta pa kašikom spuštati  sa manjom sipaćom kašikom na gomilice polako. Ulje mora biti srednje vruće. Okretati kad zarumeni donja strana. 


Pržene vatiti rešetkom na papirnu salvetu i služiti toplo. Mogu slane ili slatke. Brz doručak ili užina uvek dobrodošao na brzinu. Mekane mirisne..

https://www.youtube.com/watch?v=yZFBBG7lnoU


Thursday, August 14, 2025

7:04 AM

Bakina kuhinja- ostaju prazni tanjiri, posni paprikaš fenomenalno!!



Potrebno je:
 4 krompira
1 gčavica crnog luka
2 šargarepe
2 sveže paprike
celer koren ili stabljika
suvi začin
 ml paprika 2 kašike griza
1 zelena ljuta paprika
50 ml kuvanog paradajza
ulje
peršunov list

Priprema:

Na ulju propržiti sik seckan, šargarepu i papriku. Dodati celer stablo  sl. ml papriku krompir na kocke  i naliti vode.  Dodati jednu svežu ljutu papriku Kad se skuva ubaciti paradajuz  suvi začin i gruz izmešan sa malo vode. Neka vri još malo pa dodati seckaaan peršun. Fenomenalno

https://www.youtube.com/watch?v=AYQCzXbcJmI


 


Wednesday, August 13, 2025

7:45 AM

BAKINA KUHINJA-Sočna pita sa dinjama

BAKINA KUHINJA-Sočna pita sa dinjama






Potrebno je:

2 jaja
4 kašike šećera
2 kašike griza
100 ml jogurta
50 ml ulja
1/2 praška za peciva
4 kriške dinje
6 listova tanjih kora

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz i prašak za pecivo prosejano. Dodati ulje i jogurt i sve izjednačiti, 



Prvu koru premazati uljem a durgre dve premazati nadevom sa jajima 2 pune kašike i razmazati  i staviti jednu preko druge. na treću u dnu staviti tanje kriške dinje, saviti ivice i uviti. Refjati u podmazan pleh i preliti ostatkom nadeva. 


Peći na 200 stepeni C 40-45 minuta da porumeni Posuti vanilin šećerom i prah šećerom. Seći ohladjenu Tako sočna  pita koju možete naručiti u  elitnih hotelima

https://www.youtube.com/watch?v=lnqaSgOHYBQ




Tuesday, August 12, 2025

7:10 AM

Fine štangle sa prepečenim susamom i orasima


Fine štangle  sa prepečenim  susamom i orasima


Potrebno je :

100 gr susama
150 gr meda
100 gr čokolade
120 gr maslaca
200 gr mlevenog keksa
100 gr secjanih oraha

Priprema :

Na suvom tiganju ispeći susam uz stalno mešanje kako ne bi izgoteo. Čim počne da dobija krem boju, skloniti sa vatre
U tiganj staviti maslac, med i čokoladu. Na niskoj temperaturi istopiti dok se sve lepo ne sjedini.

Posebno iseckati orahe
U činiju staviti susam i orahe, sipati smesu od maslacai čokolade, promešati i na kraju dodati mleveni keks.
Dobro promešati



Kalup prečnika pleh obložiti pek papirom i izliti smesu.


Poravnati i staviti u frižider minimum 3-4 sata, ili zamrzivac 30 min najbolje preko noći. Preliti čokoladom po želji i kad se stegne seći na štangle Predooooobreeee!!!


https://www.youtube.com/watch?v=vv-jW8UoICY




Monday, August 11, 2025

10:10 AM


Ako tražite savršen recept za sočne i ukusne ćufte, ne tražite dalje! Naša baka otkriva tajnu mekanih ćufti punjenih kremastim kačkavaljem. Jednostavna priprema, a ukus je božanstven! Idealno za ručak ili večeru, a posebno će se svideti najmlađima. Poslužite uz omiljeni prilog i uživajte! Savršeno uz pire krompir ili po vašem izboru! Probajte i uverite se!

 
Potrebno je:
 
350-400 gr  mlevenog mesa
1 glavica sitno seckanog crnog luka
3 čena belog luka izgnječenog
korica hleba natopljena u mleku i iscedjena
suvi začin. 
ml biber
 ml paprika
1/2 kašičice praška za pecivo ili sode bikarbone
 1 jaja
 
 
 Priprema:
U ml meso  dodati sve nabrojane sastojke i sve dobro izjednačiti . 
 
Rukama oblikovati ćufte i redjani na poslužavnik premazan uljem.Preliti dno uljem i zagrejati  i pržiti na laganoj vatri,  Okrenuti kad se zarumene sa jedne strane. Držati porkrivene poklopcem, 

đ

 

 
Pržiti 20-30 minuta ukupno da se lepo zarumene. Vaditi na papirni ubrus Servita sa prilogom po želji ja sam  pravila sos od paradajza .. Uživaje neopisivo dobro!
https://www.youtube.com/watch?v=jRRfw2D2Wzw


Sunday, August 10, 2025

6:51 AM

Bakina kuhinja- kifice koje se ne stižu ohladiti

Bakina kuhinja- kifice koje se ne stižu ohladiti
Nema ništa bolje od mirisa sveže pečenih domaćih kiflica koje se šire kućom. Ovaj recept za kiflece sa sirom je toliko dobar da ih nećete stići ni ohladiti, jer će nestati u trenu. Mekane kao duša unutra, a hrskave i zlatne spolja, ove kiflice su mnogo bolje od onih iz pekare. Priprema je jednostavna, a rezultat je apsolutno savršen!



Potrebno je
400 ml mlakog mleka
20 gr kvasca
1 kašicica šečera
2 jaja
50 mlm mleka
65o-700 gr brašna
malo posoliti

Još je potrebno :
150 gr sira
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
malo susama
žumance za premazivanje

Priprema:
Odvoj malo mlakog mleka dodaj šećer i izmrvljen kvasac i 2 kašičice brašna i izmešaj. U vanglicu sipaj ostatak mleka nadošli kvasac jaja pa izmuti malo žicom,  


Dodaj ulje brašno po malo so. Zamesi mekše testo  i  ostavi pokriveno da naraste  pokriveno folijom. Istresti na sto podeliti na 3 lotte  pa svaku obradi rukama pa ih pokri još 5-6 min- Razvi svaku loticu u krug i iseći na 4 pa na 8 truglova 


Svaki trougao pri vrhu malo prosći  Na širi deo staviti izmešan sir jaje i pavlaku po 1 kašičicu, uviti u kiflicu da vrh trougla dodje po sredini kiflice, Pokriti  krpom 20 minuta pa premazati žumancetom u koj ubacite kašiku mleka. 

Posuti susamom.  Peći na 220 stepeni 30 min. da lepo porumeni ; Prelepe grskave spolja samo šuškaju unutra mekane kao duša. 
https://www.youtube.com/watch?v=tcQfEhwNkRU



Saturday, August 9, 2025

1:48 PM

Bakina kuhinja-probajte je i uverite se da je ovo recept koji se pamti i kojem ćete se uvek vraćati!

 Bakina kuhinja-probajte je i uverite se da je ovo recept koji se pamti i kojem ćete se uvek vraćati!

Tražite brz i neodoljiv recept za doručak, užinu ili večeru? Ova slana pita sa kobasicom i šunkom je sve što vam treba! Sočna, mekana i puna ukusa, priprema se za samo nekoliko minuta, a peče dok vi uživate u omiljenoj kafi. Idealna je za iznenadne goste ili kada želite da obradujete porodicu. Probajte je i uverite se da je ovo recept koji se pamti i kojem ćete se uvek vraćati!
 
 
 

Potrebno je :

3 jaja

1 kobasica dimljena
200 gr kisele pavlake ili jogurta
 po želji ili seckanih krastavčića
feferona seckanih
200 gr šunke
3 kašike pune griza
3 kašike ulja
1 kašičica praška za peciva
 
Priprema:
Rernu uključiti na 210 stepeni C Pleh prečnika 22  sm obložiti pek papirom  i na dno malo pobacati seckanih dimljenih kobasica i šunke.
 
 Umutiti žicom ili mikserom jaja i pavlakuu i posoliti. Dodati griz i prašak za pecivo , ulje i malo promešati.
 
Dodati  seckane kobasice i šunku, krastavčiće i po želji malo ljutih feferona . Sve izjednačiti i sipati u pleh .
 
 
Peći na 210 stepeni C 20-30 minuta. Ohladjenu izvrnuti na tanjir ili dasku i nožem iseći poslužiti . Uzivajte u vrhunskom  ukusu
 
https://www.youtube.com/watch?v=bKM8GP72N-M