Punjene paprike sa suvom slaninom, ovaj prefinjen ukus trebate probati
Punjene paprike sa suvom slaninom, ovaj prefinjen ukus trebate probati
Pripremite se za kulinarsko putovanje koje će probuditi sva vaša čula! Predstavljamo vam recept za punjene paprike sa suvom slaninom, jelo koje spaja tradicionalnu kuhinju sa prefinjenim, bogatim ukusom. Dodatak hrskave slanine nadevu od mlevenog mesa i pirinča podiže ovo klasično jelo na potpuno novi nivo, čineći ga nezaboravnim delikatesom. Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno – ovo je jelo koje će sigurno postati zvezda vaše trpeze i oduševiti svakog ko ga proba.
Potrebni sastojci:
Priprema:
Ispržiti suvu slaninu (ja sam dodala i 1 kašiku seckanog kulena). Dodati seckan luk i rendanu šargarepu pa poklopiti da se izdinsta.
Kad je prženo, dodati sve iz tiganja u mleveno meso koje se ne prži.
Dodati opran pirinač, mlevenu papriku, mleveni biber. Ubaciti suvi začin i jaja (može i seckan peršun).
Sve dobro izjednačiti, najbolje staviti rukavicu pa rukama.
Puniti oprane paprike kojima ste izvadili seme. Zatvarati kriškama paradajza.
Ređati u šerpu i naliti vodom da ogrezne. Kuvati paprike oko 50 minuta.
U manju činiju sipati kuvani paradajz pa dodati gustin i razmutiti. Uliti u papriku.
Dodati malo suvog začina i kašičicu ravnu šećera. Ostaviti da vri na tihom 5 minuta.
Naše paprike su gotove. Isprobajte ovaj prefinjen ukus, sastav je predobar. Prijatno!
https://www.youtube.com/watch?v=rQB64Z6aY9o