Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, June 18, 2025

7:58 AM

Fine mekana posna lisnata peciva sa džemom

NAJBOLJE POSNO LISNATO PECIVO sa DŽEMOM: Bakin recept bez premca na internetu!



Potrebno je:
300 ml mlake vode
550 gr brašna i malo za posipanje
100 -120 gr margarina posnog
malo ulja u testo 2 kašike

Priprema;

Kvasac izmrviti  U MLAKOJ VODI  pa žicom izmutiti dodati šećer kašičicu. Ubaciti  brašno i 2 kašike ulja. 


Dodavati brašno i mešati da se dobije glatko testo. 

Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto  podeliti na 6 loptica pa svaku razviti u vel. tanjira, 
Svaku premazati margarinom i stavljati jednu preko druge 

Zadnja se ne maže. Razviti u veći pravougaonik pa gornj deo premazati margarinom i pokriti preko donje ponovo razviti u dugačak pravougaonik . 



Seći po dužini  u šire trake. Na kraju trake staviti džem pa polako saviti kao u Videu i pritisnuti ivice i iseći. praveći dužu kiflu. Redjati u pleš i pokriti da odmore.



 Rernu uključiti na 210 stepeni C premazati kifle margarinom i peći  30 min da lepo zarumene Posuti prah šećerom i vanilin šećerom
https://www.youtube.com/watch?v=3zy1gbedXyE


Tuesday, June 17, 2025

7:00 AM

Posni hrskavi krompir sa susamom: Najlakši recept za savršenu hrskavost – zaljubiće te se na prvi zalogaj!

Posni hvrskav mlad   krompir sa susamom i začinima

Tražite posni recept koji će Vas oduševiti hrskavošću i bogatstvom ukusa? U Bakinoj kuhinji imamo pravu poslasticu! Predstavljamo vam mladi krompir sa susamom i začinima koji će postati Vaše omiljeno jelo. Spolja hrskav, a unutra mekan – idealan prilog ili samostalni obrok. Priprema je neverovatno jednostavna, a rezultat je apsolutno savršenstvo koje će Vas zaljubiti na prvi zalogaj! Pogledajte video i otkrijte tajnu vrhunskog hrskavog krompira.


Potrebno je:
3 veća krompira
30 ml ulja
1 kašičica ml paprike
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašičica suvog začina
malo peršunovog lista


Priprema:

Krompir  oljuštiti oprati i iseći na kocke- 

Naliti vodom i kuvati 5-7 minuta. Ocediti. 




U činiju sipati ulje, ml papriku. suvi začin čili po želji beli luk i sipati krompir u njega i izmešati. 


U kesu sipati susam i ubavciti kromtir i izmešati sa kesom 


Sipati u pleh i peći 30-40 minuta da lepo porumeni Služiti uz salatu i neku lepu posni čorbicu
https://www.youtube.com/watch?v=od7BBPsDr9A

Monday, June 16, 2025

9:42 AM

KRMENADLE KAO PUTER: TOPE SE U USTIMA! Najbolji saft koji niste probali – Ne propustite ovaj recept!

KRMENADLE U JAKO DOBROM SAFTU . NEMOJ TE PROPUSTITI OVAJ RECEPT

Pripremite se za kulinarski doživljaj! Donosimo vam recept za sočne krmenadle koje se tope u ustima kao puter, prelivene najboljim saftom koji ste ikada probali! Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda. Savršen spoj mekog mesa i bogatog umaka učiniće da svi traže repete. Služite uz krompir i salatu i uživajte u svakom zalogaju. Pogledajte video i otkrijte tajnu!



Potrebno je:

3.4 krmenadle
2 -3 kašike brašna
1 kašičica slatke paprike
soli ml. biber
suvi začin
1 veća glavica crnog luka
3 čena belob luka
1 sveža paprika može ljuta
 1 paradajz ili iz flaše

Priprema:

Krmenadle malo izlupati krmenadle posoliti i pobiberiti. Na foliju staviti brašno i ml papriku izmešati. Svaku krmenadlu uvaljatai u brašno pa ih propržiti  malo na ulju, Izvaditi  pa tu ubaciti  seckan luk crni i beli i sve i zelenu paprika. 




 Pred kraj dodati  oljušten  i seckan paradajz. Dodati suvi začinć U jednu činiju dodati 2 kašike brašna  ostalo od krmenadli, dodati 300 ml vode dodati origano može i kašičica belog luka u granulama. 



Krmenadle staviti u tepsiju pa prelito sa prženim  lukom i sipati vodu sa brašnom. Pokriti folijom  a rernu zagrejati na 220 stepeni.




 Pred kraj otklopiti  i zapeći krmenadle. Služiti uz krompir i salatu, Vrhunske kao puter tope se

 https://www.youtube.com/watch?v=b7SRLTnq-d8



9:27 AM

Unesite zdravlje u organizam, pona čorbica sa tikvicama

Unesite zdravlje u organizam, pona čorbica sa tikvicama

Potrebno je:




2 šargarepe
1/2 korena celera
1 manja tikvica
1 manja glavica crnog luka
ulje
2 kašike pirinča
suvi začin
peršunov list

Priprema:
Na ulju propržiti rendanu šargarepu da pusti sok pa dodati drugu šargarepu na kockice i dinstati- Dodati seckan luk i na kockice celer . Sve to malo propržiti i na kraju na kockice tikvicu.

Naliti vodom i kuvati 30 minuta. Dodati opran pirinač i kuvati 10 minuta.


💇

Ubaciti začim, ml biber i seckan peršun. Savršenstvo

https://www.youtube.com/watch?v=s2hqAu9utcM




Sunday, June 15, 2025

6:45 AM

BAKIN STARINSKI RECEPT SA VIŠNJAMA koji godinama ruši preglede – Dokazano NAJBOLJI na internetu!

BAKIN STARINSKI RECEPT SA VIŠNJAMA  koji godinama ruši preglede – Dokazano NAJBOLJI na internetu!


Opis:

Vreme je za pravi užitak! Predstavljamo vam sočan i mirisan kolač sa višnjama, desert koji budi sva čula i podseća na bakine slatke đakonije. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je mekana, vazdušasta poslastica sa osvežavajućim kiselkastošću višanja. Idealan je uz popodnevnu kafu ili kao savršen završetak obroka. Pogledajte video i otkrijte kako da napravite ovaj neodoljiv kolač!

Potrebno je:

4 jaja; 50 gr šećera; 1 vanilin šećer; 50 ml ulja; 150 ml mleka; 200 gr brašna; 50 gr griza; 1 prašak za pecivo; 700 gr višanja (svežih ili smrznutih, očišćenih od koštica); malo šećera u prahu za posipanje.

Priprema:

Penasto umutiti jaja sa šećeromždok smesa ne postane svetla i vazdušasta. Postepeno dodati ulje i mleko, muteći na manjoj brzini. U posebnoj posudi pomešati brašno, griz i prašak za pecivo prosejano, pa ih postepeno dodavati u smesu sa jajima, mešajući špatulom, dok se sve ne sjedini. 



Pleh (otprilike 30x20 cm) obložiti pek papirom i izliti pripremljenu smesu. Preko smese ravnomerno rasporediti višnje (ako su smrznute ili sveže, pre nego što ih stavite u testo, obavezno ih malo uvaljajte u brašno da ne potonu na dno kolača).  



MOžete redjati testo višnje testo višnje testo. Znači dva reda višanja po želji Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 50 minuta, ili dok kolač ne porumeni i ne prođe test čačkalicom (čačkalica zabodena u sredinu kolača treba da izađe čista). 




Kada je kolač pečen, izvaditi ga iz rerne, ostaviti da se malo ohladi, pa ga posuti šećerom u prahu  i vanilin šećerom pre služenja. Prijatno!

https://www.youtube.com/watch?v=AJvmOz2KyGQ



Saturday, June 14, 2025

7:37 AM

PRELIVENI PILEĆI FILE

PRELIVENI PILEĆI FILE - Prava gozba za celu porodicu,savršenstvo sa malo truda!



Potrebno je
Par pilećih grudi
suvi začin
kurkuma
ml biber
ljuta papričica po želji
1 kašičica belog luka u granulama
ml paprika
30 ml ulja
origana /ja sam zaboravila/

Još treba:

2 jaja
1 puna kašika kisele pavlake
200 ml jogurta
50 gr kačkavalja

Priprema:

Pileći file iseci na manje kockice. Dodati ml papriku, suvi začin, kurkumu, origano  ml biber  i beli luk. 




Dodati i 30 ml ulja i sve izmešati. U činiju umutiti jaja, dodati jogurt, pavlaku i rendan kačkavalj. 


Pleh premazati uljem ili staviti peh papir. Sipati meso sa začinima rasporediti. Odozgo sipati pripremljen preliv pa prodrmati da sidje izmedju mesa. Odozgo još malo narendati kačkavalja. 


Peći na 210 stepeni C da porumeni i tečnost sva ispari. Služiti toplo. Vrhunsko jako ukusno prsti se ližu.
https://www.youtube.com/watch?v=etmQrU4ww5E


Friday, June 13, 2025

7:15 AM

Svaka domaćica traži najbolji recept za ovu šarenu dekorativnu i jako ukusnu pitu. Ona je najbolja

Svaka domaćica traži najbolji recept za ovu šarenu dekorativnu i jako ukusnu pitu. Ona je najbolja

Otkrijte recept za šarenu, dekorativnu i neodoljivo ukusnu špansku pitu iz bakine kuhinje! Spoj jednostavnosti i bogatstva ukusa čini je savršenom za svaku priliku – bilo da želite brzi doručak, večeru ili impresivno predjelo. Sa bogatim nadevom i savršenom teksturom, ova pita će postati zvezda vaše trpeze. Pogledajte video i saznajte kako da napravite ovo remek-delo!

Potrebno je:
4 jaja
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
50 gr griza 
100 ml ulja
200 ml jogurta
200 gr šunke
150 gr sira
3 krastavčića
1 paprika
soli


Priprema:
Umutiti penasto mikserom  jaja dodati brašno griz i prašak za pecivo prosejano.





 Dodati ulje, jogurt  seckanu šunku, sir krastavčiće  i soli i sve lagano izmešati. Ako imate ubacite i seckanu papriku,  Pleh obložite pek papieirom i istresti i poravnati. Peći na 200 stepeni C 50 minuta. Vrhunska rastresiti šarena dekorativna i jako ukusna 



https://www.youtube.com/watch?v=iRwb8brfZBM




 

Thursday, June 12, 2025

6:37 AM

Ovo je punjena paprika, ali ne bilo kakva! Tajna bakine kuhinje koja se prenosi generacijama!

Vreme je da se podsetimo zašto je punjena paprika jelo koje nikada ne izlazi iz mode! U ovom videu Bakina kuhinja vam donosi savršen recept za mekanu papriku punjenu sočnim mesom i pirinčem, prelivenu bogatim umakom od paradajza. Zavirite u tajne tradicionalne pripreme i otkrijte kako da napravite jelo koje od davnina oduševljava sve generacije. Prijatno!



Potrebno je:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 4 čena belog luka
  • slatka mlevena paprika
  • biber
  • suvi začin
  • 50 gr pirinča
  • 400-500  gr mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 10-12 paprika baburica
  • 1 paradajz ili krompir za zatvaranje
  • 200 ml paradajza
  • 200 ml vode
  • 1 puna  kašika brašna
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržite sitno seckan luk, šargarepu i beli luk. Kada luk postane staklast, dodajte slatku papriku, opran pirinač i sve začinite. 

Kada se sve lepo sjedini i prokrčka, sklonite sa vatre i ubacite mleveno meso i jedno jaje i sve dobro izmešajte. 


Vreme je za punjenje. Kada ste ih napunili i zatvorili paradajzom ili listićima krompira. Naliti vodom da kuvaju na laganoj vatri oko sat vremena. U tiganj sipati malo ulja 1 kašiku brašna da da brašno dobije krem boju. 


Dodati 200 ml kuvanog paradajta izmešati i odmah ubaciti u papriku i prodrmati. Poklopiti da krčka još  5-6 minuta. Dodati soli ili začina i 1 kašičicu šećera po želji   Posle minut dva isključiti. Servirati uz krompir pire

https://www.youtube.com/watch?v=cs9fcw4ohaU



Wednesday, June 11, 2025

7:42 AM

Kolač sa jagodama jedan od najlepših kombinacija krema biskvita i voća

Kolač sa jagodama  jedan od najlepših kombinacija  krema  biskvita i voća


Potrebno je:


3 jaja
100 gr šećera
7 kašika brašna
2 kašike griza
1 prašak za pecivo
 50 gr suvog groždja
50 ml ulja
200 ml jogurta. 
korica limuna

Još treba:
700 gr jagoda
250 gr sira neslanog mladog 
70-100 ml slatke pavlake  
1 puna kašika kisele pavlake
 1 vanilin šećer
2 kašike prah šećera



Priprema: 
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno griz i prašak za pecivo prosejan. Dodati suvo grošdje koricu limuna. ulje, jogurt i sve izjednačiti. 

Pleh obložiti pek papirom  i sipati pola testa pa peći 15 minuta na 200 stepeni C Sir izdrobiti viljuškom a  uslatku pavlaku vanilin šećerom umutiti miksero pa spojiti sa sirom 



Dodati kiselu pavlaku šećer u prahu i lagano mikserom sjediniti Premazati na pečen biskviti  kremu od sira pa poredjati jagodee. 


Odozgo istresti ostatak testa izravnati i peći još 30 minuta. Ohladjen izvaditi iz pleha posuti vanilin šećerom i prah šećerom Uživajte...

https://www.youtube.com/watch?v=lUTlYYxLbRw
 

Tuesday, June 10, 2025

6:45 AM

Bakin užitak iz rerne: Sočno pečeno jelo sa mesom i kačkavaljem koje osvaja na prvi zalogaj!

Bakin užitak iz rerne: Sočno pečeno jelo sa mesom i kačkavaljem koje osvaja na prvi zalogaj!
Spremite se za pravi gastronomski užitak koji će celu porodicu ostaviti bez reči! Otkrijte tajnu bakine kuhinje – savršeno sočno pečeno jelo sa mlevenim mesom, obogaćeno ukusnim dodacima i slojem neodoljivog kačkavalja. Ovo je idealan izbor za brzi ručak ili večeru, a njegova jednostavna priprema i bogat ukus će vas oduševiti. Pogledajte video i otkrijte kako da napravite ovo remek-delo iz okruglog pleha!



300 gr ml. mesa
1 glavica crnog luka
1 paprika
4 čena belog luka
3 kruga seckanog kulena
suvi začin
ml bibera
ulje
1 kašika pavlake
100 ml jogurta
2 jaja

Priprema:

Ispržiti seckan luk i papriku  na ulju  dodati ml meso kulen  na krqaju dodati peršunov list začin seckan beli luk i ml biber.





 U činiju razbiti 2 jaja i dodati 100 ml jogurta i kašiku kisele pavlake Izmešati i preliti preko mesa i izjednačiti. Sipati u podmazan pleh i odozgo dodati rendan kačkavalj.
 Peći na 220 stepeni 30 minuta.


 Pred kraj pokriti. služiti toplo, Fantastičan ukus
https://www.youtube.com/watch?v=wAgaa3EQcMI




Saturday, June 7, 2025

6:26 AM

Šareni kolač sa čokoladom – Iznenadni gosti stižu? Savršenstvo gotovo za 30 minuta!

Šareni kolač sa čokoladom – Iznenadni gosti stižu? Savršenstvo gotovo za 30 minuta!

Pripremite savršen šareni kolač sa čokoladom koji će oduševiti iznenadne goste, gotov za samo 30 minuta! Ovaj kolač je izuzetno ukusan, miriše na čokoladu i lako se pravi. Podelite smesu na dva dela – jedan sa istopljenom čokoladom i kakaom, a drugi sa osvežavajućom koricom limuna. Kreativnim sipanjem u pleh dobijate prelepe šare, a štapićem povlačite linije za još atraktivniji izgled. Brz, jednostavan i neodoljiv, idealan je za svaku priliku.




Potrebno je:
3 jaja
100 gr šećera 
5 kašika brašna une kašike
2 kašike grize pune
200 ml jogurta
50 ml ulja
50 gr otopljen čokolade
1 kašika  kakao
korica limuna

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno griz sa praškom za pecivo,. 

Ubaciti jogurt ulje i sve izmešati. Podeliti na dva dela u jedno dodati čokoladu i kakao u drugi korica limuna. 



Pleh obložiti pek papirom. Sipati u kesice od zamrzivača ili kese za uredjivanje torte .



 Iseći malo na donji deo  pa praviti trake u plehu svetlo tamno kao u Videu. Štapićem povući uz dušži peći na 200 stepeni C Iseći ohladjeno
https://www.youtube.com/watch?v=QKd3MWCd-So

Friday, June 6, 2025

6:31 AM

Najsočniji kolač sa jabukama i grizom– Izdašan, rastresit i vrhunskog ukusa za celu porodicu!

Najsočniji kolač sa jabukama i grizom– Izdašan, rastresit i vrhunskog ukusa za celu porodicu!

Otkrijte savršenstvo ukusa sa ovim izdašnim, rastresitim kolačem sa jabukama i šumskim voćem, idealnim za celu porodicu! Jednostavna priprema i bogatstvo ukusa čine ga favoritom. Spoj slatkih jabuka, osvežavajućeg šumskog voća, mirisnog cimeta i limuna stvara harmoniju koja će probuditi sva čula. Ceo dom će mirisati dok se peče ova sočna poslastica, spremna da oduševi svakog zalogaja. Hranljiv i pun aroma, savršen je za svaku priliku.



Potrebno je:

4 jaja

1 limun

150 ml mleka

šećer po želji

700 kg jabuka

100 ml ulja

cimeta malo

100  šumskog voća ili suvog groždja

10 kašika brašna

5 kašika griza

1 prašak za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja sa 2 kašike šećera,dodati brašno, griz prašak za pecivo, mleko,koricu limuna sok, ulje i   šumsko voće  pomešano sa 2 kašike griza  i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni oko 15 min..

Za to vreme izrendati jabuke dodati malo griza i cimaeta  kao i šećer po želji  Sve rukama malo izmešati i ostaviti da jabuke puste sok ako ima



 Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.

Ostaviti da se dobro ohladi i seći. Posuti prah šećerom, Cela kuća miriše. Ovo je kolač  za celu porodicu jako izdašan rastresit i vrhunskog ukusa

https://www.youtube.com/watch?v=BiUL1L2cGOI




Thursday, June 5, 2025

6:55 AM

Ne kupujte doručak evo najlakše gibanica gužvare Ikad Gotova za 5 minuta doručak iz snova!


 Ne kupujte doručak evo najlakše gibanice gužvare  ikad gotova za 5 minuta, doručak iz snova!




Potrebno je
3 jaja
150 gr sira
200 ml jogurta
150 ml mleka
50 ml ulja
500 gr tanjih kora


Priprema;
Umutiti jaja malo dodati sir izdrobiti, jogurt melik ulj i prašak za pecivo i sve izjednačiti Na dno tepsije staviti dve kore da se prebacuju sa strane. 

Svaku koru obavite oko prstiju kao ružu umočite u nadev i redjahte u pleh dok sve ne potrošite. 


Poklopite sa onim korama prvim što vise. prelite ostatkom fila nako dodajte preko ulja i pećite na 200 stepeni C 50 minuta

 Pre pečenja možete poseći. Fantastična  sjajan doručak






https://www.youtube.com/watch?v=onnb3VVJRB8