Post Top Ad
Translation
Wednesday, June 18, 2025
Tuesday, June 17, 2025
Posni hrskavi krompir sa susamom: Najlakši recept za savršenu hrskavost – zaljubiće te se na prvi zalogaj!
Monday, June 16, 2025
KRMENADLE KAO PUTER: TOPE SE U USTIMA! Najbolji saft koji niste probali – Ne propustite ovaj recept!
Unesite zdravlje u organizam, pona čorbica sa tikvicama
Sunday, June 15, 2025
BAKIN STARINSKI RECEPT SA VIŠNJAMA koji godinama ruši preglede – Dokazano NAJBOLJI na internetu!
BAKIN STARINSKI RECEPT SA VIŠNJAMA koji godinama ruši preglede – Dokazano NAJBOLJI na internetu!
Opis:
Vreme je za pravi užitak! Predstavljamo vam sočan i mirisan kolač sa višnjama, desert koji budi sva čula i podseća na bakine slatke đakonije. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je mekana, vazdušasta poslastica sa osvežavajućim kiselkastošću višanja. Idealan je uz popodnevnu kafu ili kao savršen završetak obroka. Pogledajte video i otkrijte kako da napravite ovaj neodoljiv kolač!
Potrebno je:
4 jaja; 50 gr šećera; 1 vanilin šećer; 50 ml ulja; 150 ml mleka; 200 gr brašna; 50 gr griza; 1 prašak za pecivo; 700 gr višanja (svežih ili smrznutih, očišćenih od koštica); malo šećera u prahu za posipanje.
Priprema:
Penasto umutiti jaja sa šećeromždok smesa ne postane svetla i vazdušasta. Postepeno dodati ulje i mleko, muteći na manjoj brzini. U posebnoj posudi pomešati brašno, griz i prašak za pecivo prosejano, pa ih postepeno dodavati u smesu sa jajima, mešajući špatulom, dok se sve ne sjedini.
Pleh (otprilike 30x20 cm) obložiti pek papirom i izliti pripremljenu smesu. Preko smese ravnomerno rasporediti višnje (ako su smrznute ili sveže, pre nego što ih stavite u testo, obavezno ih malo uvaljajte u brašno da ne potonu na dno kolača).
MOžete redjati testo višnje testo višnje testo. Znači dva reda višanja po želji Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 50 minuta, ili dok kolač ne porumeni i ne prođe test čačkalicom (čačkalica zabodena u sredinu kolača treba da izađe čista).
Kada je kolač pečen, izvaditi ga iz rerne, ostaviti da se malo ohladi, pa ga posuti šećerom u prahu i vanilin šećerom pre služenja. Prijatno!
https://www.youtube.com/watch?v=AJvmOz2KyGQ
Saturday, June 14, 2025
PRELIVENI PILEĆI FILE
Friday, June 13, 2025
Svaka domaćica traži najbolji recept za ovu šarenu dekorativnu i jako ukusnu pitu. Ona je najbolja
Thursday, June 12, 2025
Potrebno je:
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 4 čena belog luka
- slatka mlevena paprika
- biber
- suvi začin
- 50 gr pirinča
- 400-500 gr mlevenog mesa
- 1 jaje
- 10-12 paprika baburica
- 1 paradajz ili krompir za zatvaranje
- 200 ml paradajza
- 200 ml vode
- 1 puna kašika brašna
- ulje
Priprema:
Na ulju propržite sitno seckan luk, šargarepu i beli luk. Kada luk postane staklast, dodajte slatku papriku, opran pirinač i sve začinite.
Kada se sve lepo sjedini i prokrčka, sklonite sa vatre i ubacite mleveno meso i jedno jaje i sve dobro izmešajte.
Vreme je za punjenje. Kada ste ih napunili i zatvorili paradajzom ili listićima krompira. Naliti vodom da kuvaju na laganoj vatri oko sat vremena. U tiganj sipati malo ulja 1 kašiku brašna da da brašno dobije krem boju.
Dodati 200 ml kuvanog paradajta izmešati i odmah ubaciti u papriku i prodrmati. Poklopiti da krčka još 5-6 minuta. Dodati soli ili začina i 1 kašičicu šećera po želji Posle minut dva isključiti. Servirati uz krompir pire
https://www.youtube.com/watch?v=cs9fcw4ohaU
Wednesday, June 11, 2025
Kolač sa jagodama jedan od najlepših kombinacija krema biskvita i voća
Tuesday, June 10, 2025
Bakin užitak iz rerne: Sočno pečeno jelo sa mesom i kačkavaljem koje osvaja na prvi zalogaj!
Saturday, June 7, 2025
Šareni kolač sa čokoladom – Iznenadni gosti stižu? Savršenstvo gotovo za 30 minuta!
Friday, June 6, 2025
Najsočniji kolač sa jabukama i grizom– Izdašan, rastresit i vrhunskog ukusa za celu porodicu!
Najsočniji kolač sa jabukama i grizom– Izdašan, rastresit i vrhunskog ukusa za celu porodicu!
Potrebno je:
4 jaja
1 limun
150 ml mleka
šećer po želji
700 kg jabuka
100 ml ulja
cimeta malo
100 šumskog voća ili suvog groždja
10 kašika brašna
5 kašika griza
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sa 2 kašike šećera,dodati brašno, griz prašak za pecivo,
mleko,koricu limuna sok, ulje i šumsko voće pomešano sa 2 kašike griza i dobro izjednačiti. Sipati pola u podmazan peleh
veličine 30x20 cm. Peći na 200 stepeni oko 15 min..
Za to vreme izrendati jabuke dodati malo griza i cimaeta kao i šećer po želji Sve rukama malo izmešati i ostaviti da jabuke puste sok ako ima
Izvaditi prvu koru i preko nje sipati jabuke pa odozgo drugi
deo testa. Izravnati i vratiti u rernu i peći još 50 min da se lepo ispeče.
Ostaviti da se dobro ohladi i seći. Posuti prah šećerom, Cela kuća miriše. Ovo je kolač za celu porodicu jako izdašan rastresit i vrhunskog ukusa
https://www.youtube.com/watch?v=BiUL1L2cGOIThursday, June 5, 2025
Ne kupujte doručak evo najlakše gibanica gužvare Ikad Gotova za 5 minuta doručak iz snova!
3 jaja