Pages

Sunday, February 23, 2020

Bakina kuhinja - savršena štrudla sa rogačima i orasima

Bakina kuhinja -  savršena štrudla sa rogačima i orasima



Potrebno je :
20 gr kvasca
300 ml mleka
2 žumanca
50 ml ulja
korica limuna
oko 550 gr brašna
1 kašičica šećera
200 gr mlevenih oraha
100 gr rogača
šećer u prahu
100 gr suvog groždja

Priprema:

Rastopiti kvasac u mlakom mleku dodati šećer. Kad nadodje kvasac dodati ulje, žumanca, struganu koricu limuna  brašno i so i zamesiti  srednje tvrdo glatko testo. 



Pokriti da se odmori. U mlevene orahe dodati prah šećer i mleko pa izjednačiti da orasi budu malo vlažni. Isto tako i sa rogačima. 




U jedno i drugo rasporediti suvo groždje. Testo podeliti na dva dela Razviti na 1,5 cm pa pola nadeva  rasporediti  najpre orah pa odozgo rogač.




 Uviti u rolnicu. Tako uraditi i sa drugom polovinom. 




Pokriti da odmori pa peći na 180 stepeni C  oko 50 min... 



Seći kad se sasvim ohladi 

No comments:

Post a Comment