Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, August 11, 2019

Bakina kuhinja - kako napraviti vrhunske rolnice baklave

Bakina kuhinja - kako napraviti vrhunske rolnice baklave





Potrebno je:
500 gr. tankih kora
100 gr mlevenih oraha
100 gr mlevene plazme
3 kašike griza
100 gr. suvog groždja
1 kašika prah šećera
100 ml. mlake vode
100 ml ulja

Sirup:
400 gr šećera
2 vanilin šećera
1 limun
sok od 1 narandže


Priprema:
 Sve suve sastoje  izmešati orah,plazmu,griz,suvo groždješećer, ulje i dodati mlaku vodu. Prvu koru premazati uljem ćetkicom po celoj  površini, dodati drugu pa i nju premazati, dodati treću i nju premazati po širini staviti u dno nadeva oko 3 kašike i izjednačiti .




 Uviti u rolnicu. Redjati u podmazan pleh. 




Tako uraditi sa svim korama. Iseći oštrin nožem na željene rolnice premazati rolnice uljem. 




Peći na 200 strepeni C oko 30 min.. 




U šerpu sipati šećer i dodati oko 300 ml vode kolutove limuna i sok od jedne narandže.




 Kuvati da se malo zgusne pa preliti preko pečenih baklava.









Ostaviti da upiju...fantastičan ukus..

1 comment:

  1. preljepa baklavica bash sam htela da pitam za sirup nisam razumela poshto 100ml vode vidim u filu.Najlepshih i srdacnih pozdrava iz prelepog Ohrida.Ljubimo i mi Vas 😘

    ReplyDelete