Bakina kuhinja - posni punjeni mladi kupus odličan recept
Potrebno je:
1 glavica mladog kupusa
1 šargarepa
1 praziluk
1 krompir
mešano povrće
1 kašika ajvara
ulje
biber
3 čena belog luka
aleva paprika
šoljica kuvanog paraddajza
1 kašičice brašna
Priprema:
Kupusu odseći vrh i izvaditi sredinu. Na ulju propžiti seckan praziluk dodati šargarapu i seckano povrće i sve lepo izdinstati.Dodati seckan krompir, seckan beli luk i seckan peršun.
Dodati kašiku ajvara začin biber soli i sve dobro imešati. Sa tim napuniti kupus i poklopiti sa onim delom što smo odsekli na vrhu.
Naliti vodom i kuvati oko 30 min.
Na ulju propržiti brašno dodati malo alevu papriku i kuvan paradajz i time naliti paradajz.
Dodati soli ako je potrebno i seckan peršunov list..
Kuvati još minut dva i naš recept je gotov.. Uživajte u sjajnom ukusu..
Draga bako, molim te, da mi objasniš zašto moja pogača ima tvrdu koricu i nije onako mekana kao duša mada ispoštujem ceo tvoj postupak. Pojedu je sa velikim apetitom, sviđa im se, puni su hvale, ali ja opet nisam zadovoljna jer mi je korica tvrda. Puno pozdrava Tebi i deki, Divni ste. Posebno je divan pozdrav na kraju recepta. Puno hvala na savetima i receptima kao i na odgovoru. Milica iz Lazarevca
ReplyDelete