Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, April 29, 2019

Bakina kuhinja -pamuk buhtle sa sirom i kajmakom

Bakina kuhinja -  pamuk buhtle sa sirom i kajmakom 



Potrebno je
200 ml mleka
450 gr brašna
1 jaje
50 gr. rastopljenog maslaca
20 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli


Za nadev:
Potrebno je:
200 gr sira
1 kašika kajmaka ili pavlake
1 belance

Za premazivanje:
1 žumance 

Priprema

Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakom mleku dodati jaje, rastopljen maslac,  brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti pokriveno 30 minuta da naraste. U sir dodati kajmak ili 1 kašiku pavlake i belance i izjednačiti. 




Testo rastanjiti za pola cm iseći na kvadrate dodati kašiku sira i saviti ivice sa svih strana okrenuti lopticu naopako i redjati u podmazan okrugli pleh ( ja sam u kuglof). 




Ostaviti 20 minuta da odmori pa peći na 200 stepeni C oko 30-40 min. 




Pokriti krpom da se ohladi. 





Testo je kao pamuk mekano fantastičnog ukusa..Uživajte!

No comments:

Post a Comment