Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, December 27, 2018

Bakina kuhinja - sočna šnicle u saftu

Bakina kuhinja - sočna šnicle u saftu


Potrebno je:

1/2 kr svinjskog mesa (slabina) šnicle
ulje
bibez, začin, so kari
ruzmarin 
crvena  paprika
1 kašika brašna
1 kašika prezli
3 čena belog luka

Priprema:

Šnicle dobro izlupati posliti  pobiberiti i istrljati malo začinom. Beli luk izgnječiti pa dodati malo ulja i premazati šnicle.




 Brašno i prezle izmešati sa crvenom paprikom izmešati pa šnicle sa jedne i druge strane provuću kroz mešavinu brašna i istapkati rukama .




 Tepsiju namazati uljem pa  poredjati u tepsiju. Sipati 2 ml. vode poklopiti ili staviti foliju i peći u rerni na 220 stepeni C oko sat vremena, uz povremeno dodavanje vode. 





Kao prilog odlučite sami izbor je veliki. 






Šnicle su mekane kao puter i prelepog ukusa... Prijatno..

VIDEO:

No comments:

Post a Comment