Bakina kuhinja - prelivene pahuljaste palačinke sa čokoladom i rikota sirom
Ovo su zaista najmekše pahuljaste palačinke na svetu, koje uz dodatak rikota sira, čokoladom i narandžom čine ih fantastog ukusa i neodoljive već pri prvom susretom sa njima
Potrebno je:
2 čaše od 200 gr brašna
malo praška za pecivo
na vrh nože sode bikarbone
2 kašike šećera
2 narandže
2 jaja
50 gr čokolade komadići
100 gr sira
50 ml ulja
3 kašike šećera za sirup
Priprema:
U brašno dodati prašak za pecivo i sodu bikarbonu i izmešati, dodati ulje 2 kašike šećera kockice čokolade, sok i kora jedne narandže, sir 2 jaja malo umućena i sve izmešati.
Testo mora biti gušće. Na teflonskom tiganju ispeći palačinke. U šerpicu staviti rendanu narandžu i preliti sokom narandže i kuvati 3-4 min.
Procediti. U šerpicu staviti šećer 3 kašike i sipati sirup i kuvati 5 min da se ušpinuje i dobije gusti sirup.
Svaku palačinku premazati sirupom mazati sirupom i redjati jednu preko druge Odozgo možete ukrasiti šlagom i seći kao tortu.
Fantastične su mekane kao duša sjajnog ukusa..
. Probajte..
No comments:
Post a Comment