Bakina kuhinja - pahuljaste krofne sa rupom
Potrebno je:
500 gr brašna
15 gr. kvasca
1 kašičica šecera
korica limuna
3 jaja
kockica maslaca
ulje
100 ml. mleka
100 ml kisele vode
malo soli
Priprema:
U malo mleka ili vode staviti kvasac i šećer i ostaviti 3 min da zapeni i istopi se.
U vanglicu razbiti jaja dodati kvasac, mleko, kiselu vodu, koricu limuna, istopljen maslac i brašna pa na kraju soli. Izmešati i dobro izraditi rukama ili varjačom.
Ostaviti pola sata da testo odmiri pokriveno. Istresti na sto koji malo pobrašnjivite i malo premesiti. Razviti u oravougaonik i vaditi krofne.
Na sredinu vaditi manje rupe ja sam koristila čep od ulja.
Redjati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Pokriti folijom i ostaviti 10 mi.
Pržiti u dubokom ulju na umerenoj temperaturi.
Odozgo možete staviti prah šećer sa vanilin šećerom
Uživajte!
No comments:
Post a Comment