Bakina kuhinja - podvarak od slatkog kupusa
Potrebno je:
1.5 kg. slatkog kupusa
2 šargarepe
1 praziluka
2 paprike
1/2 kg. svežih svinjskih rebara
200 gr. suvih rebara
malo piletine batak i karabatak)
100 gr. mlevenog mesa ( po želji)
100 gr suvih kobasica
50 gr pirinča
1 veći paradajz
začin, so..biber
origano po želji
1 puna kašika ajvara
tucana paprika
aleva paprika
4 čena belog luka
celerov list
ulje
Priprema:
Na ulju propržiti sečen na kolutove praziluk, papriku i šargarepu, dodati, meso i suva rebra pa dinstati 5-6 min a zatim dodati meso kao i mleveno meso i njega dinstati 15 min..
Tepsiju podmazati uljem . U šerpu dodati sve zaćine i pirinač kao i na rebarca sečen kupus.
Doliti malo vode pa ostavit 5-6 min poklopljen da se krčka.
Sve zatim istresti u tepsiju i staviti u rernu na oko sat vremena da se svre lepo zapeče.
Naš podvarak je gotov.
Savršeno jelo koje je isto tako dobro kao i podvarak zimski tj. od kiselog kupusa...
Porobajte i uživaće te pri prvom zalogaju!
Prijatno!
No comments:
Post a Comment