Bakina kuhinja - madjarski langoš na bakin način
Specijalitet mađarske kuhinje langoš na Bakin način. Langoši su ustvari fini komadi dizanog testa, prženog u vrelom ulju. Budući da su neutralnog ukusa mogu se jesti sa raznim preljevima i dodacima po želji. Za razliku od mekika, testo za langoš je malo mekše i razvlači se tanje pre pečenja. Napravite ih i uživajte u svakom zalogaju.
Potrebno je
300 ml. mleka
1 kašika pavlake
500-600 gr brašna
2 jaja
20 gr. kvasca
1 kašika šećera
malo soli
Ulje
Nadev:
Pavlaka
kačkavalj
suva slanina
peršunovog list
3 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Mazati pavlakom posuti rendanim kačkavaljem može i malo seckana suva slanina i seckanog peršunovog lista. Izdrobiti beli luk, pa dodati maslinovo ulje pa četkicom namazati ivice langoša. Mogu se i prvo namazati lepinje belim lukom cele pa onda dodati sve ostalo kako Vi želite.. Uživajte
No comments:
Post a Comment