Bakina kuhinja - ćuftice sa paradajz sosom
Uz pljeskavice i ćevape, ćufte su sigurno najpopularnije jelo od mlevenog mesa. Jedna od najukusnijih kombinacija je ako ih spremite u paradajz sosu, a prilog možete odabrati po želji. Pripremaju se veoma brzo, tako da vam za ukusan ručak neće trebati puno vremena
Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa
korica hleba u mleku
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
peršunov list
1 jaje
soli, začina bibera
1 k.k. aleve paprike
može i tucana paprika
Za sos nam je ptorebno
ulja
1 kašika brašna
200 ml. kuvanog paradajza
malo kečapa
Prilog:
kuvan krompir
Priprema:
Mleveno meso potrebno je da se dva puta samlelje, dodati koricu ocedjenog hleba, jaje, seckan crni i beli luk, seckan peršunov list,soli, začina i aleve paprike. Sve dobro rukama izjednačiti, praviti male ćuftice i pržiti u dubokom ulju. Okretati da lepo porumene tokom prženja. Vaditi na papirni salvet da upije višak masnoće.
Na malo ulja propržiti kašiku brašna pa sipati paradajz, dodajte malo kečapa i vode da se sos malo razredi, dodati začin, ako je kiselo malo šećera ..so.. Ja sam kao prilog još dodala kuvan krompir. Vi odlučite šta volite.. Prijatno!
No comments:
Post a Comment