Pages

Sunday, November 26, 2017

Bakina kuhinja - madjarski langoš na bakin način

Bakina kuhinja - madjarski langoš na bakin način

Specijalitet mađarske kuhinje langoš  na Bakin način.  Langoši su ustvari  fini komadi dizanog testa, prženog u vrelom ulju. Budući  da su neutralnog ukusa   mogu se jesti sa raznim preljevima i dodacima po želji.  Za razliku od mekika, testo za langoš  je malo mekše i razvlači se tanje pre pečenja. Napravite ih i uživajte  u svakom  zalogaju.




Potrebno je
300 ml. mleka 
1 kašika pavlake
500-600 gr brašna
2 jaja
20 gr. kvasca
1 kašika šećera
malo soli
Ulje

Nadev:
Pavlaka
kačkavalj
suva slanina
peršunovog list
3 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja

Priprema:


Potopiti kvasac u mlako mleko dodati šećer jaja pa izlupati žicom, dodati ostatak mleka kašiku pavlake  i malo brašna, zatim soli i ostatak brašna i zamesiti srednje glatko testo. Poklopiti i ostaviti pola sata na toplom. Izvrnuti na sto i izdvojiti loptice pa rukama pritiskati i formirati lepinju veličine tanjira. Pržiti na umerenoj temperaturi u ulju. Vaditi na papirne salvete. 







Mazati pavlakom posuti rendanim kačkavaljem može i malo seckana suva slanina i seckanog peršunovog lista. Izdrobiti beli luk, pa dodati maslinovo ulje pa četkicom namazati ivice langoša. Mogu se i prvo namazati lepinje belim lukom cele pa onda dodati sve ostalo kako Vi želite.. Uživajte


No comments:

Post a Comment