Pages

Saturday, November 25, 2017

Bakina kuhinja - pizza pancerote

Bakina kuhinja - pizza pancerote

Tople, mekane  i nadasve ukusne pizza pancerote koje će  vas  osvojiti već  kod prvog zalogaja. Jednostavan  i ne mnogo skup recept, a za punjenje  uz sir, origano, kečap, kačkavalj  možete  koristiti  suhomesnate proizvode,  to je sve po želji  kako ko voli. Priprema vam neće  oduzeti  mnogo vremena, izuzetno  su ukusne  i sutradan.  Idealne za svaku priliku. Recept  je namenjen i početnicima i ukoliko ga probaju napraviti  nadmašiće sami svoja očekivanja. 


Potrebno je:
500 -600 gr brašna
3 jaja
100 gr sira
200 gr suhomesnatog
20 gr kvasca
1 kašika šećera
malo soli
200 ml. jogurta
100 ml. mleka
malo ulja
100 gr. kačkavalja
kečap
origano

Priprema:
U mlako mleko rastopiti kavasac sa šećerom zatim jaja dva, dodati ostatak mleka i jogurta, malo ulja , brašno i malo soli. Zamesiti glatko testo. Ostaviti na toplom da testo naraste.


Razviti ga za pola sm. pa nekom modlom (može čaša) vaditi krofnice. Suhomesnato iseckati, sir izdrobiti. U svaku krofnicu staviti malo kečapa i malom kašičicom seckane salamice, odozgo malo sira i kačkavalja kao i origana
Saviti ivice i spojiti. Viljuškom pritisnuti dobro ivice.Pokriti krpom da malo narastu pa  ih premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 20 min. Sjajan obrok uz jogurt  ili kiselo mleko..Uživajte!




No comments:

Post a Comment