Bakina kuhinja - čokoladni kapućino kolač
Potrebno je:
5 jaja
100-150 gr. šećera
100 gr. maslaca
5 kašika prah šećera
200 gr. šlag kreme
50 ml. ulja
5 kašika brašna
100 gr čokolade
kesica kapućina instanta
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno, ulje i ispeći kolač na 200 stepeni C 20 min. Biskvit ohladiti i preseći po dužini na dva dela. Penasto umutiti maslac, sa 4-5 kašika prah šećera i tu dodati rastopljenu čokoladu i kesicu instanta kapućina. Šlag kremu umutiti sa mlekom ili vodom .U šlag kremu dodavati kašiku po kašiku maslaca sa čokoladom i dobro izjednačiti mikserom..
Fil podeliti na tri dela. Na prvi rasečeni deo biskvita naneti kremu pa je razvući lepo, staviti drugi deo biskvita, pa namazati filom, i poklopiti trećim delom biskvita i premazati preostalim filom. Ja sam ukrasila rendanom čokoladom odozgo a vi po želji. Dobro ohladiti u frižideru 2-3 sata. Kolač je tako sočan fantastičnog ukusa..probajte obavezno..
No comments:
Post a Comment