Bakina kuhinja - šnicle u rerni od kojih ide voda na usta
Potrebno je:
1 par pilećeg belog mesa
1 kašika senfa
300 gr. kisele pavlake
100 gr majoneza
4 čena belog luka
50 ml. piva
50 gr prezli
biber, začin so
1 k.k. ljute papričice tucane
malo seckanog ruzmarina i timijana
suva slanina 50 gr
malo kačkavalja
Priprema:
Meso iseći na tanke šnicle pa malo izlupati tučkom. Izmešati pavlaku, majonez,tucanu papriku, biber, beli luk, pivo i senf.
Izmešati i prezle sa brašnom, dodati so i začin. Šnicle provući kroz prezle. Na dno djuveča poredjati suvu slaninu pa nekoliko kašika pavlake. Odozgo staviti meso pa opet mešavinu pavlake, zatim meso i odozgo pavlaku i sve tako dok se ne utroši materijal. Odozgo narendati malo kačkavalja. Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Služiti toplo uz sezonsku salatu. Fantastičnog je ukusa..mmmm...
No comments:
Post a Comment