Bakina kuhinja - kuglof pita sa mesom provereno dobro
Potrebno je:
500 gr tankih kora
2-3 jaja
3 kašike griza
300-400 gr ml. mesa
200 ml jogurta
200 gr pavlake
ulje
biber so
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Propržiti glavicu sitno seckanog crnog luka na ulju, dodati soli i bibera, Kuglof obložiti sa dve kore i višak kora ostaviti da visi prebačen preko ivice kuglofa. Umutiti jaja dodati jogurt, pavlaku, griz i prašak za pecivo i lepo izjednačiti.
Raširiti prvu koru namazati sa 2 kašike fila a pri dnu staviti malo mlevenog mesa saviti ivice i uviti u rolnicu. Staviti na dno kuglofa a odozgo jednu kašiku malo fila rasporediti. Sve tako redjati do utroška materijala Pokriti pitu sa prebačenim korama i istresti ostatak fila i rasporediti kašikom. Peći na 200 stepeni C 40 min. Na polovini pečenja pokriti folijom da ne izgori. Pitu služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
No comments:
Post a Comment