Bakina kuhinja - ofarbajte jaja na zdrav način
Potrebno je:
jaja
dosta lukovine od crvenog luka
najlonska čarapa
razovrsne listove trave
Prtiprema:
Uzeti jaje ( ne iz frižidera već sobna temperatura) staviti odredjeni list trave koji želite. Možete ga malo pokvasiti da se bolje zalepi raširiti čarapu i u nju staviti jaje sa listom i dobro zategnuti čarapu, skupiti je i zavezati.
Zatim odseći deo ispod čvora koji ste vezali i staviti u sredinu šerpe sa lukovinom kao što je prikazano na Videu. Sve tako do kraja tj. koliko želite ofarbati jaja.
Kuvati jaja oko 30 min na tihoj vatri. Kad su gotova staviti rukavice i vruća vaditi kašikom makazama seći vezane čvorove i skidati listove i čarapu sa njih.
Jaja kasnije možete premazati malo uljem tj. na krpicu stavite malo ulja i njime istrljajte jaja.
Jaja možete ofarbati u dekupažu. Kuvana jaja premažite belancetom iscepkajte cvetni deo sa salvete izdvojte najtanji deo jer salveta obično ima 2 sloja ,pa onaj najtanji nalepite na jaje i polako rukama rasporedite rukama pazeći da se ne pocepa. Premazati još jednom belancetom staviti u neku manju čašu da se osuši...
Srećni Vam praznici Hristos Voskrse!
Video recepta:
No comments:
Post a Comment