Nema ništa bolje od mirisa sveže pečenih domaćih kiflica koje se šire kućom. Ovaj recept za kiflece sa sirom je toliko dobar da ih nećete stići ni ohladiti, jer će nestati u trenu. Mekane kao duša unutra, a hrskave i zlatne spolja, ove kiflice su mnogo bolje od onih iz pekare. Priprema je jednostavna, a rezultat je apsolutno savršen!
Potrebno je
400 ml mlakog mleka
20 gr kvasca
1 kašicica šečera
2 jaja
50 mlm mleka
65o-700 gr brašna
malo posoliti
Još je potrebno :
150 gr sira
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
malo susama
žumance za premazivanje
Priprema:
Odvoj malo mlakog mleka dodaj šećer i izmrvljen kvasac i 2 kašičice brašna i izmešaj. U vanglicu sipaj ostatak mleka nadošli kvasac jaja pa izmuti malo žicom,
Dodaj ulje brašno po malo so. Zamesi mekše testo i ostavi pokriveno da naraste pokriveno folijom. Istresti na sto podeliti na 3 lotte pa svaku obradi rukama pa ih pokri još 5-6 min- Razvi svaku loticu u krug i iseći na 4 pa na 8 truglova
Svaki trougao pri vrhu malo prosći Na širi deo staviti izmešan sir jaje i pavlaku po 1 kašičicu, uviti u kiflicu da vrh trougla dodje po sredini kiflice, Pokriti krpom 20 minuta pa premazati žumancetom u koj ubacite kašiku mleka.
Posuti susamom. Peći na 220 stepeni 30 min. da lepo porumeni ; Prelepe grskave spolja samo šuškaju unutra mekane kao duša.
https://www.youtube.com/watch?v=tcQfEhwNkRU
No comments:
Post a Comment