Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, August 10, 2025

Bakina kuhinja- kifice koje se ne stižu ohladiti

Bakina kuhinja- kifice koje se ne stižu ohladiti
Nema ništa bolje od mirisa sveže pečenih domaćih kiflica koje se šire kućom. Ovaj recept za kiflece sa sirom je toliko dobar da ih nećete stići ni ohladiti, jer će nestati u trenu. Mekane kao duša unutra, a hrskave i zlatne spolja, ove kiflice su mnogo bolje od onih iz pekare. Priprema je jednostavna, a rezultat je apsolutno savršen!



Potrebno je
400 ml mlakog mleka
20 gr kvasca
1 kašicica šečera
2 jaja
50 mlm mleka
65o-700 gr brašna
malo posoliti

Još je potrebno :
150 gr sira
1 jaje
1 kašika kisele pavlake
malo susama
žumance za premazivanje

Priprema:
Odvoj malo mlakog mleka dodaj šećer i izmrvljen kvasac i 2 kašičice brašna i izmešaj. U vanglicu sipaj ostatak mleka nadošli kvasac jaja pa izmuti malo žicom,  


Dodaj ulje brašno po malo so. Zamesi mekše testo  i  ostavi pokriveno da naraste  pokriveno folijom. Istresti na sto podeliti na 3 lotte  pa svaku obradi rukama pa ih pokri još 5-6 min- Razvi svaku loticu u krug i iseći na 4 pa na 8 truglova 


Svaki trougao pri vrhu malo prosći  Na širi deo staviti izmešan sir jaje i pavlaku po 1 kašičicu, uviti u kiflicu da vrh trougla dodje po sredini kiflice, Pokriti  krpom 20 minuta pa premazati žumancetom u koj ubacite kašiku mleka. 

Posuti susamom.  Peći na 220 stepeni 30 min. da lepo porumeni ; Prelepe grskave spolja samo šuškaju unutra mekane kao duša. 
https://www.youtube.com/watch?v=tcQfEhwNkRU



No comments:

Post a Comment