Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, October 16, 2021

Ekskluzivni recept nije bio na kanalu, svečani rolat izuzetnog ukusa i lepote

 Ekskluzivni recept nije bio na kanalu, svečani rolat izuzetnog ukusa i lepote


Potrebno je:

Tanke kore
250 gr sira
2 jaja
50 ml ulja
50 ml mleka
1 kašičicu praška za pecivo
1 belance
6 krugova smrznutog spanaća
2 pune kašike ajvara
200 gr šunke ili suvog vrata (može i neki parizer)
100 gr maslina

Priprema:

Sir izdrobiti i dodati jaja i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Dodati mleko i ulje pa sve sjediniti. Podeliti smesu na 4 dela.   



 Prvu koru premazati uljem pa preko nje dodati drugu,  i nju premazati sa prvim delom sira i posuti isečenim maslinkama. Saviti ivice i uviti u rolat. Ostaviti sa strane. Opet raširiti koru jednu premazati uljem pa prekriti drugom i nju premazati drugim delom sira a preko prekriti šunkom . 



Na dno ubaciti prethodnu rolnicu pa je uviti zajedno u rolat. Ostaviti sa strane. Stavljamo treći deo ponavljamo postupak, stim što preko sira mažemo ajvar, ubacujemo rolat savijeni i njega savijemo sa delom sa ajvarom u rolnicu. 


U četvrti deo sira ubacujemo spanać izmešamo pa premazujemo koru dodajemo rolat i vijamo sad sve. Sečemo rolat na manje rolatiće oštrim nožem i slažemo u pleh koji je obložen pek papirom. 


Premažemo  rolateiće belancetom i uljem i pećemo oko 50 min na 200 stepeni C. Služiti toplo. Vrhunski kvalitet izgled i ukus...Rolat možete napraviti za svaku svećanost i slavlje...

Napomena:
 Rolatiće možete napraviti ranije pa smrznuti i peći kad vam budu potrebni

https://www.youtube.com/watch?v=lPo15tHav80



No comments:

Post a Comment