Bakina kuhinja - musaka koja će se razgrabiti
300 gr. ml. mesa
1 glavica crnpg luka
4 čena belog luka
1 k.k. aleve i tucane paprike
ml. biber
so (može začin)
2 jaja
1 pavlaka (200 gr.)
50 ml. mleka
ulje
Prirprema:
Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati so, alevu i tucanu papriku biber i sve izmešati. Krompir očistiti oprati i iseći na listiće.
U djubeć poredjati pola krompira pa dodati ml. meso i odozgo prekriti ostatkom krompira.
U činiju staviti pavlaku jaja i mleko i žicom izmešati i preliti preko krompira. Mlo protresti djuveč i staviti u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni C.
Poželjno jeda krompir pokrijete poklopcem ili folijo.
Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min. da lepo zarumeni.
Prijatno!
Potrebno je:
700 gr krompira300 gr. ml. mesa
1 glavica crnpg luka
4 čena belog luka
1 k.k. aleve i tucane paprike
ml. biber
so (može začin)
2 jaja
1 pavlaka (200 gr.)
50 ml. mleka
ulje
Prirprema:
Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati so, alevu i tucanu papriku biber i sve izmešati. Krompir očistiti oprati i iseći na listiće.
U djubeć poredjati pola krompira pa dodati ml. meso i odozgo prekriti ostatkom krompira.
U činiju staviti pavlaku jaja i mleko i žicom izmešati i preliti preko krompira. Mlo protresti djuveč i staviti u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni C.
Poželjno jeda krompir pokrijete poklopcem ili folijo.
Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min. da lepo zarumeni.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment