Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, July 18, 2021

Musaka od boranije, gala ručak na malo drugačiji način čini ovo jelo božanstveno

Musaka od boranige,  gala ručak na malo drugačiji način čini ovo jelo božanstveno




Potrebno je:

500 gr boranije
300 - 400 gr mlevenog mesa (mešano)
1 veća glavica crnog luka
2 šargarepe
ulje biber so
crvena mlevena paprika 1/2 kašičice
beli luk 4-5 čena

Preliv:

200 gr kisele pavlake
2 jaja
100 ml mleka
rendan kačkavalj 1 lonče od 100 gr

Priprema :

Iseckati glavicu crnog luka i beli luk, a šargarepu izrendati pa propržiti na ulju, Dodati mleveno meso i pržiti ga malo sa lukom. 



Ubaciti očišćenu boraniju pa je dinstati da omekne, dodati crvanu mlevenu papriku i izmešati. Sipati u podmazan djuveč .


. Izmutiti jaja sa pavlakom dodati mleko i kačkavalj i sve izjednačiti. Sipati preko boranije pa protresti. Po želji možete odozgo staviti suva rebra, kobasice i sl. 


Peći u rerni na 210 stepeni C oko 50 min. da ispari tečnost..Prava gozba uz divnu supu ruak nezaboran.Užitavje ...Prijatno!!!

https://www.youtube.com/watch?v=cX6w6HI5jQ4




No comments:

Post a Comment