Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, January 19, 2019

Bakina kuhinja - kako skuvati odličan kiseo kupus

Bakina kuhinja - kako skuvati odličan kiseo kupus




Potrebno je:

1,5 - 2 kg kiselog kupusa
3 krmenadle
200 gr suve slanine
lovorov list
biber u zrnu
kašika masti
aleva paprika
tucana ljuta paprika


Priprema:

Kupus iseći na kocke ukoliko je prekiseo malo ga oprati. Poredjati u šerpu pola kupusa, zatim odozgo  krmenadle i suva slanina i pokriti drugim delom kupusa.. 





Staviti alevu i tucanu papriku, biber u zrnu i lovorov list naliti vodo i kuvati oko dva sata. 



U toku kuvanja povremeno dolivati  vodu. Kad se kupus skuva ostaviti malo tečnosti.




 Probajte i uživajte u sjajnom kupus uz obaveznu vruću proju..





Prijatno!

No comments:

Post a Comment