Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, August 22, 2017

Bakina kuhinja - jogurt pogača mekana ko duša

Bakina kuhinja - jogurt pogača mekana ko duša


Potrebno je:
600-700 gr brašna
200 ml mleka
200 ml. jogurta
30 gr. svežeg kvasca
1 kašika šećera

100 gr maslaca 
50 ml. ulja
2 jaja
1 žumance
soli

Priprema:
U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac sa šećerom dodati jaja i ostatak mleka,, jogurt, ulje,  brašno i so, Zamesiti srednje  tvrdo testo i pustiti da naraste. Testo podeliti na 6 loptica. Pet loptica razviti veličine tepsije namazati ivice maslacom i malo sredinu. Slagati jednu preko druge.



Poslednju ne treba mazati. Iseći na osmougle ali ne od samih ivica kao u (Videu)



 Svaki ugao od sredine list po list testa  prebacivati preko pogače na spoljnu stranu ali slagati jedan preko drugog. 



U sredinu staviti zadnju šestu lopticu ostaviti da malo poraste pa namazati žumancetom. 






Može se posuti susamom i semenkice .



Peći na 200 stepeni C 40 min. U pola pečenja temperaturu smanjiti na 180 stepeni C 

No comments:

Post a Comment