Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, August 23, 2017

Bakina kuhinja - sočan kuglof sa kruškama preliven karamelom

Bakina kuhinja - sočan kuglof sa kruškama preliven karamelom




Potrebno je:
3 jaja
100 gr brašna
100 gr griza
100 gr prezli
cimeta
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
100 gr šećera
50 ml. ulja
700 gr krušaka
100 gr. suvog groždja
100 ml. mleka


Priprema:
Jaja umutiti dodati sve sastojke osim krušaka koje će te očistiti i iseći na tanke kriške. Kuglof malo podmažite i pospite brašnom. U njega na dno poredjajte kruške pa malo i sa strane, a zatim sipajte pola umućenog testa.





 Zatim poredjajte opet kruške i ostatak testa. Malo prodrmajte kuglof da testo lepo sidje na dno. Pecite na 190 stepeni C  oko 40 min. Istresite iz kalupa kad se prohladi i prelijte karamelom ili pospite šećerom u prahu

No comments:

Post a Comment