Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 6. lipnja 2017.

Bakina kuhinja - biber meso na bakin način fantazija ukusa

Bakina kuhinja - biber meso na bakin način fantazija ukusa




Potrebno je:
300 gr. junećeg mesa
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
lovorov list
ml. biber

1 k.k. aleve i tucane ljute paprike
začin so
senf
100 ml. belog vina
ruzmarin, majčina dušica
celer list i peršun
sveža paprika
ulje

Priprema:
Iseckati sitno crni luk i propržiti na ulju dodati seckanu šargarepu pa i nju propržiti dodati lovorov listi meso, malo sipati vode. 


Iseckati ruzmarin i majčinu dušicu, pa i nju dodati kao i zelenu papriku, i sve dinstati na malo vode oko sat vremena da meso omekne. Sipati vino i ostaviti 5-6 min da vri. 


U činiju dodati brašno, malo senfa alevu i tucanu papriku biber i seckan peršunov i celerov list kao i izdrobljen beli luk. Razmutiti to u malo vode i dodati u meso. 


Ostaviti par minuta da vri. Na kraju dodati začin i so.









 Naše biber meso je gotovo. kao prilogmožete staviti baren pirinač krompir pire ili barene razence...Prijatno!